Hírek

Simon Pegg és Nick Frost részmunkaidőben szellemeket irt? – íme a paranormális vígjátéksorozat előzetese!

Simon Pegg és Nick Frost verhetetlen páros a morbid paródiák háza táján. Bármibe is vágják a fejszéjüket közösen, abból szinte biztos, hogy valami elborult, eredeti és szórakoztató végeredmény születik. Hamarosan érkező horrorvígjáték-sorozatuk, a Truth Seekers is ezzel kecsegtet.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Cornetto-trilógiából ismert duó ezúttal is a borzongató és vicces-parodisztikus elegyével készül az előzetes alapján. Az Edgar Wright-rendezte trilógiába tartozik a 2004-es Haláli hullák hajnala (amit mi – a szerintünk – minden idők 10 legjobb zombifilmjébe is beválogattunk), a 2007-es Vaskabátok és a 2013-as Világvége. Slusszpoén, hogy e három film valójában utólag vált trilógiává: a Haláli hullák hajnalában elhangzik, hogy Nick Frost karakterének (Ed) másnapossága elmúlik a Cornetto jégkrémtől, ezt a poént aztán a Vaskabátokban is felhasználta a rendező, a Világvégéhez pedig már kifejezetten úgy fogott hozzá, hogy igazodjon az előző két filmhez, így persze abban is elsütötte a fagyis poént.

A három részt tehát (persze a két főhős mellett) a jégkrém köti össze.

Ráadásul nem kizárt, hogy lesz folytatás.

De térjünk vissza Pegg és Frost legújabb projektjéhez! A Truth Seekers címen futó paranormális vígjátéksorozat az Amazon Prime Videóra érkezik október végén, Pegg és Frost pedig nem csupán főszereplői, de producerei és társírói is a szériának – a produkció tehát a legjobb kezekbe került. Az előzetest látva azonban Pegg és Frost most nem biztos, hogy egy oldalon harcol.

Gus (Nick Frost), Elton (Samson Kayo), egy fiatal, szellem-problémákkal küzdő nő, Astrid (Emma D’Arcy) és Gus apja (Malcolm MacDowell)

részmunkaidőben egy paranormális nyomozócsoport tagjai.

Az Egyesült Királyság különböző pontjain – kísértetjárta templomokban, földalatti bunkerekben, elhagyatott kórházakban – tárják fel és filmezik le a szellemek létezését, megosztva azt egy online csatornán, hogy mindenki láthassa őket. Természetfeletti tapasztalataik azonban egyre gyakoribbá és rémisztőbbé, sőt, ha hihetünk a szinopszisnak, halálossá válnak… mindennek tetejébe pedig rábukkannak valamire, ami az egész emberi faj számára pusztulást hozhat – írja a Collider.

A további szerepekben látjuk még Simon Pegget, Susan Wokomát és Julian Barrattót. Az első nyolc részt, azaz a teljes első évadot Jim Field Smith rendezi, Frost és Pegg mellett a további írók Nat Saunders és James Serafinowicz.

A Truth Seekers október 30-án érkezik az Amazon Prime Videóra.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.