Hírek

Simon Pegg: nem biztos, hogy lesz több Star Trek mozifilm

A Star Trek nem termel elég pénzt a stúdiónak – mondta Simon Pegg.

A Star Trek jól szerepel a kis képernyőn: fut a Star Trek: Discovery és a Star Trek: Picard is. A franchise tehát nagyon is életben van – de mi a helyzet a mozifilmekkel? Utoljára 2016-ban jelent meg Star Trek film (Star Trek: Mindenen túl), és azóta sem tudni konkrét híreket egy folytatásról (habár iparági pletykák léteznek).

A Montgomery Scottot („Scotty”) alakító Simon Pegg most egy interjúban elmondta: szerinte a franchise nem termel elég pénzt a Paramount stúdiónak – írja az IndieWire.

A Star Trek filmek nem termelnek olyan pénzt, mint például a Marvel” – mondta. – „Talán 500 millió dollárt hoznak be, legfeljebb, és 200 millióba kerül legyártani őket azon a színvonalon, amire a franchise beállt. Márpedig ennek a háromszorosát kellene megtermelniük ahhoz, hogy nyereségesek legyenek.

Star Trek: Mindenen túl

 

A színész, aki egyébként a Mindenen túl egyik forgatókönyv-írója is volt, a stúdiót hibáztatja a helyzetért. Nem reklámozták úgy a filmet, ahogy tehették volna, például nem helyezték előtérbe az akkor épp 50 éves évfordulót – mondta Pegg.

Mindenen túl folytatása egyelőre a levegőben lóg. A legizgalmasabb elképzelés egy R-besorolású (azaz 18+) film Quentin Tarantino rendezésében (azóta Tarantino közölte, hogy lemondott a tervről), de léteznek reálisabb hírfoszlányok is: állítólag a Fargo showrunnere, Noah Hawley rendezheti a következő filmet egy teljesen új színészgárdával, miután befejezte a sorozat most gyártott évadát.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya