Hírek

Érkezhet a Sin City, amit érdemlünk?

Frank Miller, a Sin City képregények alkotója beleegyezett, hogy tévésorozat készüljön műveiből. Talán Robert Rodriguez is beszáll a buliba.

2005 egyik nagy kultikus mesterműve volt a Sin City: A bűn városa, ami feltörölte közönségével a padlót. Tökéletes képregényadaptáció volt, hiszen hiánytalanul emelt át minden fontosabb stílus- és karakterjegyet. A képkockákat egy-az-egyben rekreálták, ezzel egyedi „színezetet” adtak a filmnek – a fekete-fehér látványt mellé néhol megspékelték egy kevés színnel. A főbb és mellékszerepekben pedig olyan színészeket láthattunk, mint az akkor még lelkes Bruce Willis, az akkor még alkalmazható Mickey Rourke és az akkor még dögös Clive Owen. De Jessica Alba, Elijah Wood, Benicio Del Toro, Rosario Dawson, Rutger Hauer és Michael Madsen is megjelent.

Épp ezért volt pofátlan, hogy 9 évet kellett várni a folytatásra. Basin City bűnös városának vasát ugyanis addig kellett volna ütni, amíg meleg. Nemcsak Rodriguez és Miller volt felületesebb a rendezői székben, de a nézők se voltak annyira kíváncsiak 2014-ben. Ám egy sorozatként még rehabilitálhatják a brandet.

A képregénykötetek antológiaszerű sztorijait nagyon könnyen lehet tévés formátumra illeszteni.

Frank Miller már meg is kötötte a szerződést a Legendary Televisionnel, és a Deadline pletykái szerint Robert Rodriguezzel is igyekeznek aláirattatni egy hasonlót. További pletykák szerint vadonatúj sztorikat találnak majd ki, ahelyett, hogy a filmek elemeit mondanák fel újra. A magasabb korhatárbesorolás miatt azonban elképzelhető, hogy végül egy streaming-szolgáltató partneren keresztül láthatjuk a Sin City-sztorikat.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com