Hírek

Skandináv krimit rendez Denis Villeneuve, főszerepben Jake Gyllenhaal

A két alkotó az Enemy (2013) forgatásán.

Denis Villeneuve ismét Jake Gyllenhaallal dolgozik; ráadásul egy Jo Nesbø regényt adaptálnak az HBO-nak. A The Son című skandináv krimi minisorozat formájában érkezik majd elénk – írja a Deadline.

Finoman szólva is ütős csapat állt össze az HBO egyik legfrissebb projektjében. A The Son című minisorozat nem elég, hogy Denis Villeneuve rendezésében kerül a képernyőre, de Jake Gyllenhaal alakítja benne a főszereplőt, az alapot adó skandináv krimit pedig a műfaj egyik legjobbja, Jo Nesbø írta. A 2014-ben publikált könyv megfilmesítési jogait évekkel ezelőtt szerezte meg a színész produkciós cége, a Nine Stories.

Gyllenhaal és Villeneuve korábban az Ellenség és a Fogságban kapcsán is dolgoztak már együtt, és évek óta keresték az alkalmat, hogy ismét közösen dolgozhassanak.

A színész a bestseller skandináv krimit találta a legjobb apropónak, így ezzel kereste meg a rendezőt, aki állítólag egy éjszaka alatt elolvasta a könyvet és másnap rá is bólintott az új kollaborációra.

Reménytelenül – Fogságban

Noha egy jó ideig filmes keretek között gondolkoztak az alkotók, végül arra jutottak, hogy kisképernyőn jobban működne a csavaros és több szálon futó történet. Így jött a minisorozat ötlete, amely végül az HBO-nál talált otthonra.

A The Son egy Sonny Lofthus nevű drogfüggőről szól, aki egy olyan bűncselekményért ül börtönben, amit nem követett el.

A csendes és visszahúzódó férfi számtalan rabtársát gyóntatja rendszeresen. Nem azért, mert vonzaná a papi hivatás, inkább csak személyiségéből adódóan bíznak meg benne a többiek. Egy ilyen alkalom során véletlenül megtudja az igazságot apja haláláról és arról is, hogyan és miért került börtönbe valójában. Megszökni azonban csak az első lépés, az igazságot felkutatni, tisztának maradni és bosszút állni azokon, akik éveket vettek el az életéből már sokkal nehezebb.

Nem ez egyébként az egyetlen sztárokkal érkező Nesbø-adaptáció a láthatáron: a skandináv krimi királyának érkező novelláját, a Londont Ben Stiller rendezi majd Oscar Isaac főszereplésével. Nagyon reméljük, hogy mindkét alkotás feledteti majd velünk a Hóembert, az író legutolsó filmadaptációját, amelyhez kevés volt Tomas Alfredson és Michael Fassbender duója.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com