Hírek

Skandináv stílusú thrillert forgat Ujj Mészáros Károly

A Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly újra forgat: készül már az X. című fordulatos, skandináv stílusú thriller.

A napokban kezdte meg a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly második mozifilmje, az X. forgatását. A munka előreláthatólag két hónapig tart Budapesten, és többek között olyan helyszíneken zajlik majd, mint a Gellérthegy vagy a rendőrség Teve utcai székházának teteje, valamint a II. kerület, Zugló és egy csepeli gyártelep. A forgatás a tervek szerint május 19-éig tart.

A fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs és Kulka János – írják a filmről. Az X. várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

A történet szerint Éva, a gyermekét egyedül nevelő, pszichésen kissé labilis nyomozónő több furcsa halálesetet fedez fel az osztályára kerülő ügyek között. Első ránézésre mindegyik öngyilkosság vagy baleset, de Éva több apró részletre is felfigyel, melyek alapján arra gyanakszik, hogy valójában nagyon profin álcázott gyilkosságokról van szó. A bűnügyi igazgató nem kívánja bolygatni a már lezárt aktákat, de az új kolléga, Péter egy friss eset kapcsán Éva mellé áll. A fordulatokban bővelkedő, szövevényes krimiben lassan senki sem az, aminek látszik, a bűnügyi történet mögött pedig egy megrendítő családi dráma is körvonalazódik.

Ujj Mészáros Károly elmondta: a film „sodró, gyors ritmusú, erős vizuális világú, nagyon izgalmas, látványos és fordulatos krimi lesz.” Kulka János ezzel a filmmel tér vissza a vászonra, az egyik főszereplőt alakítja majd. A további szerepekben is ismert színészeket láthatunk majd, többek között Básti Julit, Hámori Ildikót, Szirtes Ágit, Fekete Ernőt és Szabó Győzőt. A forgatókönyvet Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint írták, az operatőr Szecsanov Martin. A film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. Az X. című filmnek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya