Hírek

Skywalker kora: „Véget ér, ami több mint 40 éve kezdődött”

Kicsit gyászos hangulatban mutatták be a rajongóknak A Star Wars: Skywalker kora új poszterét és egy kulisszák mögé tekintő kisfilmet.

A Disney nagy éves találkozójának volt egy sor csúcspontja (például bejelentettek három új Marvel-sorozatot és láthattuk a Star Wars spinoff, a The Mandalorian első előzetesét is), de a legszomorkásabb pillanat valószínűleg az volt, amikor J.J. Abrams és Kathleen Kennedy léptek a színpadra, hogy prezentálják az év végére esedékes kilencedik epizódot, ami új posztert kapott – és levetítettek egy kulisszák mögé vezető kisfilmet is, ami majd hétfőn debütál online.

„Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek veletek és megünnepelhetem a végét annak, ami több mint negyven éve kezdődött”

– mondta Abrams, nyilvánvaló téve azt, amit eddig is sejtettünk: lesznek még ugyan Star Wars-filmek és sorozatok, de a Skywalkerek fejezete ezzel a filmmel végérvényesen lezárul. És hogy tovább fokozza a szentimentális hangulatot, Abrams azt is hozzátette, ez az utolsó film egy szerelmeslevél lesz a nemrég elhunyt Carrie Fisherhez.

Sokakban fel is merült, hogy az előző epizód viszonylag negatív fogadtatása tükrében próbálják felültetni ezzel a rajongókat a nosztalgiavonatra, de több újságíró megjegyezte, hogy Abrams beszéde inkább tűnt őszintének, mint marketingfogásnak. Majd meglátjuk, addig is itt az új poszter:

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.