Hírek

A Z generációs férfi Hamupipőke olyan, hogy nem hiszed el

A Disney nyilvánossá tette a Sneakerella című Hamupipőke-átirat előzetesét, és nem jutunk szóhoz. Ez már végérvényesen a XXI. század, mi pedig öregek vagyunk.

Ha egy brand a tiéd, addig facsard a levét, amíg jön bármi is – valószínűleg így gondolkodtak a Disney háza táján, bár legutóbb az Amazon Prime kísérelte meg adaptálni a népszerű Hamupipőke-történetet. Hamarosan azonban egy minden eddiginél formabontóbb kísérletet láthatunk: hősnőnk ugyanis most egy fiatal fiú, aki lábbeliket tervez.

Ha nem játssza meg a magyar fordítás a „Hamucipőke” címet, akkor A bolygó neve Facebook-oldal fog bosszút állni, ebben biztosak lehetünk.

A történet botegyszerű lesz, de annál zavarba ejtőbb. Egy fiatal fekete srác, akit folyamatosan gyötör mostohaapja és azok fiai, arról álmodik a sok cselédmunka közben, hogy nagy New York-i cipőtervező lesz, és ő gyártja majd a legmenőbb sneakereket. A surranó géniusz aztán egy este tartva magát hobbijához, kisurran, hogy egy fehérgalléros eseményen debütáljon forradalmi csukájával. Ám mikor éjfélt üt az óra, el kell sietnie, ám a lábán hordott művének egyikét a sietség otthagyja. Azt a cipőmogul leánya találja meg, és nyomába ered a bujkáló tehetségnek.

Azt még nem is mondtuk, hogy a Sneakerella egy musical lesz: minden adott, hogy az önkifejezést a cipőviseletükben kereső Z-generációsokat bevonzza a fogyasztói kultúrával egybekötött csillogás, és hogy minden boomert elidegenítsen és visszasírja az eredeti rajzfilmet.

A Sneakerella május 13-tól látható a Disney+ felületén. Hazánkba júniusban érkezik a streaming-szolgáltató.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com