Hírek

Sofia Coppola filmjével zárul a Moszkvai Filmfesztivál

Sofia Coppola Csábítás című, Cannes-ban debütált filmje zárja a moszkvai filmfesztivált – írta a The Hollywood Reporter.

A Nicole Kidman, Kirsten Dunst és Elle Fanning közreműködésével forgatott filmért Sofia Coppola a májusi cannes-i filmfesztiválon a legjobb rendezőnek járó díjat kapta. A cannes-i mustrán másodszor vehette át ezt az elismerést női rendező. Az első Julia Szolnceva orosz filmrendező volt, aki második világháborús drámájáért, a Lángoló évekért kapta meg 1961-ben.

A június 22. és 29. között zajló moszkvai filmfesztivált az indiai rendező, S. S. Radzsamouli Baahubali 2: The Conclusion című filmje nyitja meg. Az alkotás a 2015-ben bemutatott, elvesztett trónjáért harcoló legendás hősről szóló Baahubali: The Beginning című eposz folytatásaként készült el. A Baahubalit minden idők legdrágább indiai filmjeként tartják számon.

A mustra befejezéseként vetítik le a Csábítás című drámát, amely az amerikai polgárháború idején játszódik egy virginiai lányiskolában. A Csábítást szeptember 7-től játsszák a magyar mozikban.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés