Hírek

Sofia Coppola ismét a Suntory Whiskynek forgatott, Keanu Reeves is vele utazott Tokióba – nézd meg a reklámjukat!

Húsz évvel azután, hogy az Elveszett jelentés a Suntory Whiskyt világhírűvé tette, Coppola most visszatért Japánba, hogy (valódi) reklámfilmet rendezzen a márka 100. évfordulója alkalmából.

Coppola Tokióban rendezte áttörést hozó Elveszett jelentés című filmjét, amelynek egyik főszereplője, a kiégett, karrierje alkonyán lévő színész Bob Harris (Bill Murray) Japánba utazik, hogy a Suntory Whisky reklámarca legyen – azóta az italmárka teljesen összeolvadt Coppola filmjével és a filmben elhangzó reklámszlogen („for relaxing time, make it Suntory Time”) igazi szállóigévé vált. Számos filmrajongónak megdobbanhat a szíve, hiszen a rendezőnő most visszautazott Tokióba, hogy egy igazi reklámfilmet készíthessen a kerek évfordulóra – írja az IndieWire.

A kisfilmet Keanu Reeves – aki 1990-ben maga is volt reklámarca a Suntory Whiskynek – vezeti fel, ahogy betér egy tokiói bárba, természetesen azért, hogy rendeljen egy pohár Suntory viszkit. Így indul el egy gyorsmontázs, ami nosztalgikus-asszociatív képeken túl megidézi a szeszesitalmárka 100 éves fennállásának legfontosabb pillanatait.

A Japánban történő forgatás kapcsán Reeves így számolt be a PEOPLE magazinnak: „Csodálatos volt, igazán csodálatos. Rendkívüli volt a lehetőség, hogy a Suntory munkatársaival tölthettünk időt, elmentünk az alapító szeszfőzdébe, Yamazakiba, majd találkoztunk a keverőmesterekkel és az összes mesteremberrel. (…) Találkozhattam néhány kézművessel, kabuki színésszel, kalligráfussal, kívülállóként időt tölthettem az emberekkel, és beszélhettem a szenvedélyükről és a mesterségükről” – mondta.

Coppola következő alkotása a Priscilla és Elvis Presley életrajzi filmje, a Priscilla Cailee Spaeney és Jacob Elordi főszereplésével. Reeves nemrég Jonah Hill Outcome című Apple Original filmjéhez csatlakozott, amely egy hollywoodi színészt követ, akinek le kell merülnie múltja sötét mélységeibe. Reeves emellett Seth Rogen oldalán Aziz Ansari Good Fortune című filmjében is szerepel, a forgatás azonban a folyamatban lévő WGA-sztrájk miatt leállt.

Nagy Márk

Nagy Márk az ELTE Távol-keleti nyelvek és kultúrák alapszakon végzett, majd tanulmányait Filmtudomány mesterképzés filmelmélet szakirányán folytatta. Specializációja a filmelmélet, az ázsiai filmek és az emberjogi dokumentumfilmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!