Hírek

Soha nem találod ki, mi Quentin Tarantino kedvenc filmje 2019-ből

Tény, hogy egy-egy beszélgetésben megjelölt aktuális kedvenc film nem jelent sokat, mégis érdekes, hogy a rendezői fenegyerek, Quentin Tarantino melyik 2019-es alkotást nevezte meg favoritjának a Deadline egyik írójának.

Kevés rendező vált annyira a populáris kultúra részévé, mint Tarantino. Ha ő filmet rendez, arra tömegével zúdulnak az emberek a mozikba, ráadásul szinte minden alkotását (az Aljas nyolcast azért vegyesen fogadták) egyöntetű szakmai elismerés és nézői rajongás övezi. Megannyi lista jelent már meg, amely a rendező filmtippjeit vagy kedvenceit nevezi meg olyan klasszikus alkotásokkal az élen, mint a Carrie, A cápa, az Apokalipszis most, a Taxisofőr vagy A Jó, a Rossz és a Csúf.

Egy tíz évvel ezelőtti interjúban például azt ecsetelte, hogy a Battle Royale az a film, amit igazán bán, hogy nem ő készítette el, annyira jónak tartja. A Tökéletlen időkről mondta már, hogy a valaha készült legjobb 10 film egyike, míg a Boogie Nightsot a ’90-es évek, a Vérző olajat pedig a 2000-es évek egyik legjobbjának tartja.

Ilyen favoritokkal végképp kissé zavaros az idei választás. Tarantino állítólag ezidáig a Crawl című krokodilos katasztrófafilmet szerette a legjobban. És noha műfajában lehet, hogy megállja a helyét a film, mi mindenképpen meglepődtünk ezen.

Nedves és harapós – Crawl

Persze saját filmjét nem mondhatta, noha a Volt egyszer egy…Hollywood komoly Oscar-várományosnak számít idénről. Már az is eldőlt, hogy DiCaprio a legjobb főszereplő, Pitt pedig a legjobb mellékszereplő kategóriában indul. Hiába vonta vissza Kína a film bemutatóját, az USA-ban ismét mozikba kerül majd a mű egy bővített változata. De Tarantino még ennyivel sem éri be: a film ugyanis simán lehet, hogy minisorozat formájában kerül valószínűleg a Netflixre, ahol a teljes rendezői változat mind a 4 óra 20 perce látható lesz.

Tarantino legújabb, 9. filmje azonban azért is kivételesen érdekes, mert magától adódóan veti fel a kérdést: vajon mi lesz a rendező 10., egyben legutolsó projektje? Ezzel kapcsolatban is megannyi híresztelés kering: lehet, hogy a sci-fi felé fordul és elkészíti a saját Star Trek-filmjét; lehet, hogy egy különös hibridben összehozza Zorrót és Djangót és az is lehet, hogy teljesen más irányba megy majd el a rendezői életmű lezárásakor.

Tarantino utolsó filmje: Django/Zorro crossover?

De senki se aggódjon, nem kell azért éveket várni, hogy egy kis Tarantinót lássunk a képernyőn, hiszen december 3-án debütál egy átfogó dokumentumfilm róla, amelyben számtalan színész megszólal majd és mesél a rendezőről. A QT8: The First Eight pedig már előzetessel is bír!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com