Hírek

Sokkal brutálisabb lesz a Constantine 2, mint az első rész

A Constantine világához visszatérő rendező, Francis Lawrence nem fogja vissza magát a folytatás elkészítésekor, és ígérete szerint véres, de sötét humorban bővelkedő történetet kap majd a Keanu Reeves által játszott démonvadász.

Francis Lawrence nagyot akart mondani, amikor a TheWrapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy igazi R-kategóriás keménykedés lesz a Constantine második része, mert valójában már az első, 2005-ös felvonás is az volt. Persze a láncdohányos démonvadász mindkét fellépését tető alá hozó rendező gyorsan korrigált is, mert mint emlékeztetett, Constantine első színre lépésekor szerettek volna beférni a PG-13-as kategóriába, csak kicsit elvetették a sulykot.

„Az első résznél a Warner kérésére olyan filmet szerettünk volna forgatni, ami PG-13 besorolású lesz. Aztán a kategorizálást végző bizottság R-kategóriát adott rá, én pedig azóta is bánom, hogy valójában nem csináltuk sokkal erőszakosabbra és sokkal félelmetesebbre az első részt” – idézte fel a történteket a rendező.

Lawrence ugyanakkor hozzátette, hogy most nem szorítják korlátok közé a kreativitását hasonló elvárások, így Constantine egy jóval elevenebb történetet kaphat, mint 2005-ben.

„Most egy igazi, R-kategóriás Constantine-filmet fogunk készíteni. Nemcsak erőszakból, hanem poénból is több lesz. Számomra John Constantine egy vicces személy, aki jó adag sötét humorral és szarkazmussal éli az életét” – tette hozzá Lawrence.

A Constantine 2 történetéről egyelőre még nem sokat lehet tudni, az biztos, hogy Keanu Reeves visszatér majd a címszereplő bőrében, és Peter Stormare ismét Lucifert játszhatja majd a horrorisztikus képregényadaptációban.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!