Hírek

Sokkal kevesebb CGI állat szerepel a Kivert kutyákban, mint ahogy azt gondolhattuk volna

Már időszerű volt egy szókimondó élőszereplős kutyás film, és bitang jó castinggal be is futott a mozikba a Kivert kutyák, ahol Will Ferrell, Jamie Foxx, Isla Fisher és Randall Park adja a hangját egy-egy blökinek. Azonban hiába a hajmeresztő jelenetek és a beszélő kutyák, Josh Greenbaum rendező szerint alig használtak CGI-t a főszereplők megjelenítéséhez.

Mi imádtuk a Kivert kutyák című R-kategóriás vígjátékot, ahol 4 kutya elhatározza, hogy bosszút állnak egyikük gazdáján, és nemes egyszerűséggel leharapják a férfiasságát. A kaland során aztán a négy jó barát hihetetlen szituációkba keveredik, az ebek isznak, gombáznak, és még egy sassal is megküzdenek , miközben kifigurázzák a népszerű családi filmek kliséit is.

Meglepő lehet, de Josh Greenbaum rendező arról mesélt a Collidernek, hogy a hihetetlen helyzetek ellenére a kutyák megjelenítése során mintegy 95%-ban valódi négylábúakkal forgattak, azaz lényegében minimálisra csökkentették a számítógép által generált képek használatát.

„A filmben 95%-ban valódi kutyákat láthat a közönség. Nyilván ha egy helyzet veszélyes lett volna a számukra, akkor azt mondtam volna, csináljuk meg számítógéppel. De fontos volt nekem, hogy a nézők érezzék, valódi kutyusok szerepelnek a filmben. Persze beszélni nem tudtuk megtanítani őket, így itt a CG segített ki bennünket” – árulta el Josh Greenbaum.

A rendező arra is kitért, hogy világ életében volt kutyája, és emiatt tudja, hogyan viselkedik egy blöki, ha összezavarodott, vagy ha fél. A trénerek például hét különböző járási sebességre is kiképezték a főszereplő Reggie-t, és ez az alaposság még Greenbaumot is meglepte.

A Kivert kutyák augusztus 17-től látható a mozikban.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com