Hírek

Sokkal sokkal több mint testőr – előzetes

Sokkal-több-mint-testőr-Salma-Hayek-Ryan-Reynolds-Samuel-L.-Jackson-Antonio-Banderas

Már látható a Sokkal több mint testőr folytatásának előzetese. A második részben visszatér Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson és nagyobb szerep jut Salma Hayeknek is.

Négy évvel az első rész történései után folytatódik a Sokkal több mint testőr Ryan Reynoldsal és Samuel L. Jacksonnal. A második részben nagyobb szerepet kap Salma Hayek, mint Darius Kincaid (Jackson) felesége, ahogy azt az eredeti cím is mutatja (Hitman’s Wife’s Bodyguard).

Aki esetleg nem ismerné a legkülönösebb és egyben leggyilkosabb páros történetét, annak annyit kell tudnia, hogy Kincaid egy bérgyilkos, aki mellé egy jámbor, de világelső testőr, Michael Bryce (Reynolds) szegődik. A második részben Bryce-t még mindig rémálmok gyötrik Kincaid miatt, ezért pihenőre kényszerül.

A testőrt szabadsága alatt rángatja vissza a gépfegyverropogásba a bérgyilkos felesége, Sonia (Hayek), a nemzetközileg ismert csaló.

A furcsa házaspár ismét igénybe veszi Bryce szolgáltatásait, miközben egy nagyhatalmú őrült tör az életükre (Antonio Banderas).

Védtelen történet – Sokkal több mint testőr

A második részt az elsőhöz hasonlóan Patrick Hughes rendezi. A szórakoztató és veszélyes trió mellett feltűnik még a filmben Morgan Freeman is. Az ő szerepéről egyelőre semmit sem tudni, és az előzetes sem oszlatja a ködöt.

A Sokkal több mint testőr a kritikusoknak kevésbé, míg a közönségnek nagyon is tetszett. A Filmtekercs kritikusa szerint „a vitatkozó párost még kedveljük, …de a forgatókönyv nem adott a szájukba igazán vicces szövegeket, és nagyon látszik rajtuk, hogy nem akciósztárok.” A film azonban a 30 milliós gyártási költségét 180 milliós bevételre váltotta, így nem is volt kérdés, hogy érkezik a második felvonás.

„Ez az a fajta nyári akciófilm, ami az első résztől is több humort és izgalmas akciót szállít, emellett tökéletes a franchise-t nem ismerőknek is” – idézi a Movieweb Ron Schwartz-ot, a Lionsgate globális forgalmazásáért felelős elnökét.

A Sokkal több mint testőr folytatása eredetileg 2020 augusztusában érkezett volna a mozikba, de szinte egy teljes évet csúszik a jelenlegi helyzet miatt. A film magyar premierjét 2021. június 17-ére tűzték ki.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés