Hírek

Életre kelt arcade-játék Jim Carrey-vel – Sonic, a sündisznó előzetes

A Sega játékának adaptációja egy újabb próbálkozás a videójátékból készült filmek sorában. A Sonic, a sündisznó nem sok eséllyel indul, de könnyen válhat mókás családi vígjátékká.

Kifejezetten furcsa választás volt az előzetes készítőinek részéről Coolio Gangster’s Paradise című örökzöld rapszámának dallamait bevágni egy gyerekeknek szóló filmhez, amiben egy szupergyors kék sündisznó menti meg a világot. A Sonic ugyanis egy nagy múltra visszatekintő videójáték-franchise, ami főleg platform és versenyelemekkel szórakoztatott több nemzedéket is. Az élőszereplők és animált karakterek vegyítését idén a Pokémon: Pikachu, a detektív már megkísérli – ehhez nagyon hasonló próbálkozást láthatunk a Sonic, a sündisznó esetében. Ugyanúgy a beszélő állat és az érdektelennek tűnő emberi karakter kettősének humoros kalandjaira épülhet a film,

ám itt feldobja az összképet a ripacskodó Jim Carrey, a gonosz Dr. Robotnik szerepében.

Carrey-t eleve ritkán látni mozifilmekben – legutóbb a Most nevess! című tévésorozatban alakított maradandót –, de még ő is kevés lehet ahhoz, hogy megtörje a megtörhetetlennek tűnő videójáték-filmes átkot. Ezen nem segít, hogy a rendezői székben Jeff Fowler ül, akinek ez az első saját játékfilmje, korábban a Spike Jonze által dirigált Ahol a vadak várnak animációs csapatában dolgozott. Sok minden szól a Sonic ellen, de biztosabb állításokhoz többet kell látnunk.

A Sonic, a sündisznó amerikai bemutatója november 8-ra esik, de itthon csak 2020. január 2-től láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..