Hírek

Életre kelt arcade-játék Jim Carrey-vel – Sonic, a sündisznó előzetes

A Sega játékának adaptációja egy újabb próbálkozás a videójátékból készült filmek sorában. A Sonic, a sündisznó nem sok eséllyel indul, de könnyen válhat mókás családi vígjátékká.

Kifejezetten furcsa választás volt az előzetes készítőinek részéről Coolio Gangster’s Paradise című örökzöld rapszámának dallamait bevágni egy gyerekeknek szóló filmhez, amiben egy szupergyors kék sündisznó menti meg a világot. A Sonic ugyanis egy nagy múltra visszatekintő videójáték-franchise, ami főleg platform és versenyelemekkel szórakoztatott több nemzedéket is. Az élőszereplők és animált karakterek vegyítését idén a Pokémon: Pikachu, a detektív már megkísérli – ehhez nagyon hasonló próbálkozást láthatunk a Sonic, a sündisznó esetében. Ugyanúgy a beszélő állat és az érdektelennek tűnő emberi karakter kettősének humoros kalandjaira épülhet a film,

ám itt feldobja az összképet a ripacskodó Jim Carrey, a gonosz Dr. Robotnik szerepében.

Carrey-t eleve ritkán látni mozifilmekben – legutóbb a Most nevess! című tévésorozatban alakított maradandót –, de még ő is kevés lehet ahhoz, hogy megtörje a megtörhetetlennek tűnő videójáték-filmes átkot. Ezen nem segít, hogy a rendezői székben Jeff Fowler ül, akinek ez az első saját játékfilmje, korábban a Spike Jonze által dirigált Ahol a vadak várnak animációs csapatában dolgozott. Sok minden szól a Sonic ellen, de biztosabb állításokhoz többet kell látnunk.

https://www.youtube.com/watch?v=FvvZaBf9QQI

A Sonic, a sündisznó amerikai bemutatója november 8-ra esik, de itthon csak 2020. január 2-től láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya