Hírek

Életre kelt arcade-játék Jim Carrey-vel – Sonic, a sündisznó előzetes

A Sega játékának adaptációja egy újabb próbálkozás a videójátékból készült filmek sorában. A Sonic, a sündisznó nem sok eséllyel indul, de könnyen válhat mókás családi vígjátékká.

Kifejezetten furcsa választás volt az előzetes készítőinek részéről Coolio Gangster’s Paradise című örökzöld rapszámának dallamait bevágni egy gyerekeknek szóló filmhez, amiben egy szupergyors kék sündisznó menti meg a világot. A Sonic ugyanis egy nagy múltra visszatekintő videójáték-franchise, ami főleg platform és versenyelemekkel szórakoztatott több nemzedéket is. Az élőszereplők és animált karakterek vegyítését idén a Pokémon: Pikachu, a detektív már megkísérli – ehhez nagyon hasonló próbálkozást láthatunk a Sonic, a sündisznó esetében. Ugyanúgy a beszélő állat és az érdektelennek tűnő emberi karakter kettősének humoros kalandjaira épülhet a film,

ám itt feldobja az összképet a ripacskodó Jim Carrey, a gonosz Dr. Robotnik szerepében.

Carrey-t eleve ritkán látni mozifilmekben – legutóbb a Most nevess! című tévésorozatban alakított maradandót –, de még ő is kevés lehet ahhoz, hogy megtörje a megtörhetetlennek tűnő videójáték-filmes átkot. Ezen nem segít, hogy a rendezői székben Jeff Fowler ül, akinek ez az első saját játékfilmje, korábban a Spike Jonze által dirigált Ahol a vadak várnak animációs csapatában dolgozott. Sok minden szól a Sonic ellen, de biztosabb állításokhoz többet kell látnunk.

https://www.youtube.com/watch?v=FvvZaBf9QQI

A Sonic, a sündisznó amerikai bemutatója november 8-ra esik, de itthon csak 2020. január 2-től láthatjuk.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya