Hírek

A Sonic rendezője változtatások ígér a karakter küllemén

Jeff Fowler, a Sonic, a sündisznó rendezője megriadt a rajongói felháborodástól és azt nyilatkozta, újraalkotják a főszereplő figurájának kinézetét.

Sokakat kedvetlenített el a Sonic, a sündisznó frissen debütált előzetese, amiben a népszerű videójáték-karaktert CGI animációval keltették életre. A szupergyors kék állat óriási szemeit kisebbre vették, míg bundáját szőrösebbre cserélték, fogait pedig emberihez hasonlóvá alakították – kissé ijesztő kombináció, de az elsőfilmes rendező, Jeff Fowler mindenkit igyekezett megnyugtatni.

„Köszönöm a támogatást, és a kritikát is.” – írta Fowler a Twitteren – „Az üzenet tiszta és érthető: nem tetszik a design, és változtatásokat akartok. Ez meg fog történni, mert a Paramount és a Sega elkötelezettek a karakter legmegfelelőbb ábrázolása iránt.”

Sonic 3D-renderelt verziója a videójátékban

Pár nap leforgása alatt olyan történt, ami jelenkorunk filmgyártásának pozitív és árnyoldalát is jelentheti. A közönség háborgása képes változtatásokat eszközölni a végső produktumon. Régen ezért utcára kellett vonulni, ma meg elég tolni egy dislike-ot meg egy mérges kommentet, és a népakarat módosítja az alkotói víziót.

A Sonic, a sündisznó a karakter első mozifilmes bemutatkozása lesz, és inkább a cukiságfaktor volt szem előtt, mintsem a hű adaptáció.

Az előzetes rossz fogadtatása azonban nemcsak Sonic megjelenésének köszönhető, hanem az ízelítő alacsony színvonalú vágásának, poénjainak és színészi játékának is. Bár egy Sega-játék adaptációja inkább a kisgyerek korosztálynak szólhat, Sonic egy olyan figura, akit a 20-30 évesek ismernek elsősorban. Így a tónus sem igazán stimmel, mert gyermeteg és idétlen, azért egy gyerekrablós poént mégis ellőnek az előzetes végén.

Jim Carrey játssza Sonic ellenfelét, Dr. Ivo Robotnikot.

A film stábjának november 8-áig van ideje, hogy újratervezze Sonic külsejét, bár közel sem biztos, hogy ezzel betömik a panaszkodó szájakat.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..