Hírek

Sorozat készül a Hullámok hercegéből

A romantikus dráma sorozat-remake-je az Apple TV+-ra készül, elvileg szorosan követi majd a film és az alapjául szolgáló regény cselekményét.

A filmadaptáció főszerepében Nick Nolte alakította Tom Wingo tanárt és futballedzőt, Barbra Streisand pedig Dr. Susan Lowensteint, akivel Tom a nővére öngyilkossági kísérlete után keresztezi az útját. Pat Conroy regénye és a film is Tom érzelmi útjára összpontosít, amelynek során fel kell gyógyulnia a traumájából és le kell tennie a pszichológiai terhet, amelyet diszfunkcionális gyermekkora miatt kénytelen cipelni. Útközben Tom romantikus kapcsolatot alakít ki Susannal, aki segít neki a nehéz gyógyulási folyamatban. Az 1991-es filmet maga Streisand renezte.

Mivel a Hullámok hercegét sorozat formájában adaptálják, ez lehetővé teszi, hogy a narratíva jobban kiteljesedjen, és remélhetőleg beépíti Conroy könyvének árnyalatait, amelyben minden szereplőnek gazdag érzelmi hátteret adott. A sorozathoz egyelőre nem csatoltak hivatalos stáblistát, és az Apple sem nyilatkozott bővebben a fejlesztés alatt álló projektről.

Tate Taylor, A segítség írója és rendezője írja az új adaptációt, illetve executive producere is lesz. A sorozat a Sony Pictures Television égisze alatt készül. Sok egyebet egyelőre nem lehet tudni, de a Variety értesülései szerint a forgatókönyv megírása még folyamatban van. Taylor olyan filmek rendezőjeként is ismert, mint a Ma, az Ava és a Get on Up – A James Brown sztori, legutóbbi projektje pedig a Fox drámasorozata, a Filthy Rich, amelyben Kim Cattrall, Melia Kreiling, Steve Harris és Aubrey Dollar szerepel. Taylor fogja rendezni a hamarosan megjelenő vígjátéksorozatot, a Mrs. American Pie-t is, amelyben Laura Dern, Allison Janney és Kristen Wiig lesz a főszereplő.

Az Apple TV+-os sorozat könnyen népszerűvé válhat, hiszen a filmadaptáció is jó fogadtatásban részesült, több Oscar-díjra is jelölték, miközben a anyagilag hatalmas sikert aratott (30 millió dolláros költségvetés mellett több mint 75 millió dolláros bevételt hozott az amerikai mozipénztáraknál).

A Hullámok hercege megjelenési dátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!