Hírek

Sorozat készül A tehetséges Mr. Ripley-ből

Sorozat formájában tér vissza a tehetséges Mr. Tom Ripley: a nagy átverőmesterből lett sorozatgyilkos. A produkció ráadásul az Oscar-díjas Steven Zaillian keze közül kerül majd ki – írja a Collider.

Patricia Highsmith 1955-ben alkotta meg Tom Ripley karakterét, egy elsőre szelíd, félénk és nagyon jólnevelt fiatalembert, akinek sosem volt elég a saját élete. A legelső regény hatalmas sikert aratott, amelyet aztán újabb 4 követett. Highsmith munkáit követve bontakozik ki Ripley elborult elméje és kegyetlen zsenialitása, amely végül sorozatgyilkossá teszi őt.

Kereken 20 évvel ezelőtt már kaptunk egy feldolgozást, ez volt a Matt Damon és Jude Law főszereplésével készült A tehetséges Mr. Ripley. A film igazi kasszasiker lett, ráadásul szakmai körökben is nagyra értékelték: 5 Oscar-díjra is jelölték, a két színész pedig Golden Globe-jelöléseket is bezsebelt.

A sorozatok uralmának idején nem csoda hát, hogy ez a történet se marad érintetlenül. Steven Zaillian forgatókönyvíró, aki a Schindler listájáért Oscar-díjjal ballagott haza ’94-ben gondolt egyet, és elővette Highsmith műveit.

A tervek szerint egy sokkal mélyebb karaktertanulmányt láthatnak majd a nézők, azaz egy tipikus antihős kerül a főszerepbe. Ripley korai éveitől szeretné bemutatni a férfi átalakulását Zaillian.

Egyelőre se szereplők, se csatorna nincs, aki ráharapott volna a produkcióra, de ami késik, nem múlik. Ilyen erős alapanyaggal, ilyen alkotóval és a film máig kitartó hatásával nem lehet kérdés, hogy sorozat formájában éled újra a tehetséges Mr. Ripley.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya