Hírek

Sorozat készül A tehetséges Mr. Ripley-ből

Sorozat formájában tér vissza a tehetséges Mr. Tom Ripley: a nagy átverőmesterből lett sorozatgyilkos. A produkció ráadásul az Oscar-díjas Steven Zaillian keze közül kerül majd ki – írja a Collider.

Patricia Highsmith 1955-ben alkotta meg Tom Ripley karakterét, egy elsőre szelíd, félénk és nagyon jólnevelt fiatalembert, akinek sosem volt elég a saját élete. A legelső regény hatalmas sikert aratott, amelyet aztán újabb 4 követett. Highsmith munkáit követve bontakozik ki Ripley elborult elméje és kegyetlen zsenialitása, amely végül sorozatgyilkossá teszi őt.

Kereken 20 évvel ezelőtt már kaptunk egy feldolgozást, ez volt a Matt Damon és Jude Law főszereplésével készült A tehetséges Mr. Ripley. A film igazi kasszasiker lett, ráadásul szakmai körökben is nagyra értékelték: 5 Oscar-díjra is jelölték, a két színész pedig Golden Globe-jelöléseket is bezsebelt.

A sorozatok uralmának idején nem csoda hát, hogy ez a történet se marad érintetlenül. Steven Zaillian forgatókönyvíró, aki a Schindler listájáért Oscar-díjjal ballagott haza ’94-ben gondolt egyet, és elővette Highsmith műveit.

A tervek szerint egy sokkal mélyebb karaktertanulmányt láthatnak majd a nézők, azaz egy tipikus antihős kerül a főszerepbe. Ripley korai éveitől szeretné bemutatni a férfi átalakulását Zaillian.

Egyelőre se szereplők, se csatorna nincs, aki ráharapott volna a produkcióra, de ami késik, nem múlik. Ilyen erős alapanyaggal, ilyen alkotóval és a film máig kitartó hatásával nem lehet kérdés, hogy sorozat formájában éled újra a tehetséges Mr. Ripley.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya