Hírek

Sorozat készül Anne Rice Vámpírkrónikák könyveiből

interjú a vámpírral

A streamingszolgáltató Hulu A szolgálólány meséje után újabb nagy dobásra készül: Anne Rice Vámpírkrónikák című könyvsorozatából készíttet szériát.

Anne Rice Vámpírkrónikáit (Vampire Chronicles) elsősorban az első kötetről, az Interjú a vámpírral miatt ismeri a nagyközönség, melyből Neil Jordan készített 1994-ben nagyszabású adaptációt. Ebben a filmben Lestat de Lioncourt Tom Cruise keltette életre, de a sorozat 2002-ben feldolgozott újabb történetében, a kevésbé nagy visszhangot vert Az átkozottak királynőjében már Stuart Townsend alakította a vámpírt.

Az összesen 12 kötetre rúgó könyvszéria kellően sok alapanyagot biztosít a gyártó Paramount Televisionnek és az Anonymous Contentnek, akik 2017 áprilisában szerezték meg a jogokat. Korábban volt róla szó, hogy Bryan Fuller is részt vesz a munkálatokban, de végül idő előtt kiszállt, ellenben maga az írónő és a szintén bestseller író fia, Christopher Rice csatlakoztak a projekthez. Az utóbbi forgatókönyvíróként fog részt venni az egyelőre még showrunner nélküli sorozatban – olvastuk a Varietyn.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..