Hírek

Sorozat készül az Amerikai pszichóból

Amerikai psycho

Kisképernyőre kerül az Amerikai pszichó: 30 évvel a regény és 21 évvel a belőle készült kultfilm megjelenése után sorozatként tér vissza Patrick Bateman őrült ámokfutása.

Már készülőben van az Amerikai pszichó sorozat, jelenti a Collider. A Lionsgate tervezi a népszerű slasher-t tévére adaptálni, s állítólag már folynak is a munkálatok. Ezenkívül több részletet sajnos nem tudni: hogy ki rendezi, ki írja vagy kit képzelnek Patrick Bateman szerepébe, még homály fedi. Kevin Beggs, a Lionsgate elnöke így nyilatkozott a készülő projektjeikről:

„Most mondtunk búcsút a Dear White People-nek, aminek forgatása igazán jó élmény volt. Jön nemsokára a Blindspotting sorozat, az Amerikai pszichó már a tervezési fázisban van… Egyfolytában azt kutatjuk, mit tudunk kisképernyőn kezdeni például a Fűrész franchise-zal, szóval erről mennek nálunk a beszélgetések. “

Ha ez igaz, akkor a készülő sorozatnak bizony fel kell érnie majd nagy elődeihez. Bret Easton Ellis 1991-ben „minden idők egyik (ha nem a) legkegyetlenebb” könyvét írta meg, amiben komoly társadalomkritikát bont ki két vérfürdő között. A regényből 2000-ben készült film, Mary Harron rendezésében és Christian Bale felejthetetlen alakításával. Mellette még olyan színészek tűntek fel, mint Willem Defoe, Jared Leto, Chloë Sevigny, Reese Witherspoon és Justin Theroux.

Vajon egy remake-re számíthatunk? Vagy folytatásra? Talán Patrick Bateman helyett egy teljesen új karaktert és vele egy vadiúj történetet kapunk majd? Ezeken mélázhatunk addig is, míg a Lionsgate nem oszt meg több részletet az izgalmas projektről.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com