Hírek

Sorozat készül az Egy makulátlan elme örök ragyogásából

makulatlan-elme Hát már tényleg semmi se szent. A Collider szerint sorozat készül a 2000-es évek egyik legjobb filmjéből. Michel Gondry különleges alkotását az Anonymous Content gondolja újra.

2004-ben készült el az Egy makulátlan elme örök ragyogása Jim Carrey, Kate Winslet, Elijah Wood, Kirsten Dunst és Mark Ruffalo szereplésével. A film Oscar-jelölést hozott Winsletnek, a legjobb forgatókönyvért pedig el is vitte az arany szobrot. Mind szakmai, mind nézői berkekben nagy sikert aratott a film, amely elgondolkodtatóan és varázslatosan mesél a szerelemről és az emlékekről.

A mai remake- és reboot-övezte világban azonban nem azt látják az alkotók, mennyire különleges és egyedi valami (ergo jó lenne ilyennek is megtartani), hanem, hogy ha egyszer siker volt, talán most is az lesz. Szó se róla, vannak sikeres és valóban minőségi sorozatok, amelyek filmekre épülnek, de az ember elengedhetetlenül negatívan áll minden ilyen hírhez.

Még akkor is, ha az ötletet felvető Anonymous Content olyan sorozatokért felel, mint A sebész vagy a Mr. Robot, illetve olyan filmekkel állt elő az elmúlt években, mint A visszatérő (könyvkritika) vagy a Spotlight – Egy nyomozás részletei. Az eredeti alkotás producere, Steve Golin visszatérne a sorozatra is, a film többi készítője azonban nem csatlakozik a projekthez.

Az új forgatókönyvért Zev Borow, a Chuck című sorozat írója lesz a felelős, rendezőről vagy szereplőkről azonban egyelőre nincsenek információk.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés