Hírek

Sorozat készül Az utolsó mohikánból

Máris hallod a zenét, érzed a mélabút: sorozat készül az egyik legismertebb amerikai történelmi regény és film, Az utolsó mohikán alapján.

Az utolsó mohikán című film (1992) az egyik legjobb alkotás a letűnő indián világ és a felemelkedő Amerika határvidékéről: Daniel Day-Lewis, korunk legjobb színészének egyik nagy alakítása; Michael Mann nyers és hatásos, sablonmentes rendezése és Trevor Jones rendkívüli zenéje, ami egyszerre ragadja meg a bátorság, a hanyatlás és az elkerülhetetlenség érzését, amelyek a film érzelmi mélységét adják.

A film azonban nem önálló mű: James Fennimore Cooper 19. század eleji regényéből készült. Cooper regényfolyama, amely a főszereplő Sólyomszem köré épül, az amerikai irodalom egyik kimagasló korai alkotása, és ezen belül Az utolsó mohikán egyike a világ legszélesebb körben olvasott történelmi regényeinek (idehaza is kiadták A nagy indiánkönyv című óriáskötetben).

Most pedig sorozat készül a regényből. A sorozatot Cary Joji Fukunaga, a True Detective, a Beasts of No Nation és a Bond 25 rendezője és a Watchmen-rendező Nicole Kassell készíti a Paramount TV számára – tudta meg a Variety.

A civilizációk összecsapása a Hétéves Háborúban, ami Az utolsó mohikán történetét keretezi, régi szenvedélyem” – mondta Fukanaga. –

Világháború volt, mielőtt a szó egyáltalán létezett volna.

A lehetőség, hogy újrateremtsük a sztori erős akaratú, szabadgondolkodó karaktereit olyan tehetségekkel, mint Nick Osborne [író] és Nicole Kassell, rendkívül izgalmas a számomra.

Vannak történetek, amelyek időtlenek és különböző generációk új módokon fedezhetik fel őket” – mondta Kassell. „Nick és Cary forgatókönyve megrendítő olvasmány és egy új rátekintés a történetre.

Variety szerint a sorozat eltér majd a film nagyon felnőtt szerelmi szálától – Nathaniel és Cora – és inkább a könyvbéli szálat, a mohikán Uncas és a félvér Cora viharosabb, valószínűtlenebb szerelmét követi. Egyéb részletek, például a tervezett megjelenés egyelőre nem ismertek; azt tudjuk, hogy Fukanaga jelenleg a Bond 25 filmre koncentrál.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com