Hírek

Sorozat készül az Utolsó tangó Párizsban forgatásáról

Marlon Brando Utolsó tangó Párizsban című klasszikusának elkészülte hírhedten botrányos volt: most sorozatot forgatnak a történetből.

Az Utolsó tangó Párizsban, ez az 1972-es erotikus thriller nem csak filmklasszikusként híres, de elkészültének körülményei miatt is. Most sorozat készül mindarról, ami a forgatást körülvette és követte – írja a Deadline.

Az Utolsó tangó Párizsban rendezője, Bernando Bertolucci nehezen tudta meggyőzni a lelkileg összetört és anyagi csődben lévő Marlon Brandót a főszerepről, és aztán kíméletlen trükköket vetett be, hogy a megfelelő érzelmeket kicsiholja színészeiből – még a színészek veszélyeztetéséig is elment. A film bemutatóját jókora viták övezték; két Oscar-jelölést is kapott (Brando mint legjobb színész és Bertolucci mint legjobb rendező számára), ám a női főszereplőt, Maria Schneidert jobbára csak gúnyolták a szerepe miatt és Schneider emiatt lelkileg tönkre is ment – szerepének egyetlen jutalma pedig négyezer dollár fizetés volt.

A sorozatot a CBS Studios és a Stampede Ventures együtt gyártja. Az író Jeremy Miller és Daniel Cohn; Lisa Brühlmann (Killing Eve) és José Padilha (Narcos) rendezi.

Brühlmann a következőt nyilatkozta: „Rögtön megragadott a projekt: az esély, hogy megvizsgálhassuk iparágunk történetének egyik legnagyobb botrányát – még ha a saját idejében nem is kezelték ekként. Roppant izgalmas, hogy elmerülhetünk abban a világban, ezekben a lenyűgöző karakterekben, és hogy végre megláthatjuk Maria Schneider nézőpontját is.

Padilha szerint „a Tango annak a története, hogyan használt ki két férfi egy fiatal és tapasztalatlan nőt, nem a szex, hanem a művészet kedvéért. A kamerák előtt tették, és a végeredmény egy nagyszabású alkotás, amit a kritika és a közönség is imád. A rendező és a főszereplő sütkéreztek a sikerben, míg a Maria fájdalma senkit sem érdekelt. Izgalmasnak találom, hogy megvizsgálhatok egy történetet a művészet etikájáról, erről a fontos, de gyakran elhanyagolt területről.

A sorozat Olaszországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban jászódik, a film elkészültét övező 18 hónap eseményeit mutatja be, miközben „az identitás, a hírnév és a művészi ambíció kérdéseit fedezi majd fel”.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com