Hírek

Sorozat készül Julia Child szakácsnőről

Amerika televíziós kedvenceinek panteonjában bizonyosan megtalálhatjuk Julia Child szakácsnőt. A „francia főszakács” meleg mosolya hosszú évtizedeken át volt vendége az amerikai háztartásoknak – sokat tett a francia konyha iránti érdeklődés felkeltéséért. 2009-ben Meryl Streep megformálásában láthattuk, most pedig egy rá koncentráló sorozat készül az HBO Maxre.

Julia Child tíz éven át vezette Amerika egyik legnépszerűbb televíziós főzőműsorát. A francia konyha mestere volt, első szakácskönyve, a Mastering the Art of French Cooking annyira hosszúra sikeredett, hogy majdnem meg sem jelent. A receptgyűjteményei egyediek voltak: nemcsak hozzávalókat és lépéseket tartalmaztak, hanem gyakorlatias megjegyzéseket is, amelyek könnyebbé tették az étkek elkészítését.

Filmen 2009-ben láthattuk őt, Meryl Streep megformálásában, amiért a színésznő Golden Globe-díjat is kapott. A Julie & Julia – Két nő, egy recept részben Child önéletrajzi könyvéből készült, részben Julie Powell története inspirálta. Az Amy Adams által alakított blogger a fejébe vette, hogy egy év alatt a híres szakácsnő minden receptjét elkészíti.

Meryl Streep a Julie & Juliában

Egy ideje kering már filmes körökben egy Julia Childról szóló tévésorozat ötlete, ám eddig nem lelt gazdára. Ez most megváltozott, a Deadline értesülése szerint, az HBO jövőre induló streaming platformja, az HBO Max ad majd otthont a szériának. Az egyelőre cím nélküli sorozat írásáért Daniel Goldfarb fog felelni, aki többnyire sorozatepizódokat írt eddig (például a Bűnös utakonban vagy a Tyrant – A vér kötelezben).

Julia Child szerepére is van már kiszemelt Joan Cusack személyében, akivel folynak már a tárgyalások. A színészcsaládból származó színésznő neve többnyire vígjátékokból vagy animációs filmek szinkronstábjából (ő a Toy Story-sorozat cowgirlje, Jesse) lehet ismerős. A Shameless – Szégyentelenek című sorozatban játszott szerepéért Primetime Emmy-díjat is kapott.

Az HBO Max sorozatának történetéről annyit tudunk, hogy Julia Child életét 1962-től 1976-ig követné – ez a legforgalmasabb tévés időszak volt a karrierjében. A gyártásban a Lionsgate TV is részt fog venni, részükről Chris Keyser felügyeli producerként a sorozatot.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..