Hírek

Sorozat készül Stephen King új sikerkönyvéből

A Billy Summers sorozatot ismét J.J. Abrams cége, a Bad Robot szemelte ki.

J.J. Abrams stúdiója, a Bad Robot korai szakaszban lévő tárgyalásokat folytat Stephen Kinggel, hogy megfilmesítsék az író legújabb sikerkönyvét, a Billy Summerst – írja a Variety.

A könyv egy bérgyilkosnak szegődött veteránról szóló thriller, Kinghez képest minimális (alig említett) természetfeletti tartalommal: a kritikák és az olvasók is az író egyik legjobbjának tartják az elmúlt évekből. Billy Summers egy olyan ügybe keveredik bele, ahol nem elég pusztán teljesítenie az önmagában is igen izgalmas, gyilkos megbízatását, de ehhez először fel is kell építenie egy hihető karaktert és életet – és aztán meg kell úsznia megbízóinak árulását.

A Bad Robot már korábban is dolgozott Kinggel: ők forgatták a Lisey története, a Castle Rock és a 11.22.63. sorozatokat is.

King igen jó véleménnyel van a sorozat-formátumról; azt tartja, hogy könyveinek hossza miatt jobb lehetőséget kínálnak a részletekre, az elmélyedésre, mint a mozifilm-méret. De mivel a Billy Summers esetében még maga a megállapodás is kérdéses, nyilván nem tudni még semmit sem a sorozat hosszáról, sem a bevonni kívánt alkotókról.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com