Hírek

Sorozat készülhet Az utolsó műszakból

A Foxnál fejlesztik David Ayer 2012-es filmje, Az utolsó műszak (End of Watch) sorozatverzióját. 

Az Utolsó műszak a rendőrség napi munkájára, a társak közötti kapcsolatra és mindennapi életükre fókuszált egy drogügylet felgöngyölítésének apropóján. Ugyanezt a gondolatkört viszi tovább az egyórás epizódokkal operáló sorozat is, melyet az eredeti alkotók David Ayer és David Matthews írók és producerek kezdeményeztek. 

A Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütáló, kézi kamerával forgatott filmben, mely rendkívül pozitív kritikai visszhangot váltott ki, a Los Angeles-i rendőrség két tisztjét Jake Gyllenhaal és Michael Peña alakította. Hogy kik lesznek a szerencsések, akik átvehetik tőlük a stafétát, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a projekt jó kezekben lesz, hiszen Matthews-nak komoly tapasztala van tévés produkciókban: olyan címeken dolgozott korábban, mint az Ők, a Narcos, a Boardwalk Empire vagy a Különleges ügyosztály. Ayer sem először vesz részt saját filmje kisképernyősítésében: a 2001-es Kiképzésből 2017-ben készített sorozaton mint író dolgozott. 

Az utolsó műszak-sorozat a Fox Entertainment új, 2020-ban beindított fejlesztési stratégiája alapján készül, ami szakít a megszokott pilot rendszerrel. E szerint a stúdió ahelyett, hogy leforgattatna egy pilot epizódot, úgy nevezett script-to-series módszert alkalmaz: megíratják a pilot forgatókönyvét, a folytatást pedig nagyvonalban vázoltatják fel a fejlesztőkkel, és ez alapján döntik el, hogy berendelik-e a szériát. Ayerék esélyt kaptak hát bizonyítani – feltehetően sok rajongó örülne, ha a Fox mellettük döntene. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com