Hírek

Sorozat lehet a Ragadozó városokból

Az irodalmi alapanyag adott, illetve Peter Jackson rendezőtől sem idegen, hogy többrészes filmekben gondolkodjon.

Bár csak a karácsonyi szezonban mutatják be a Ragadozó városokat, az alkotók már azt latolgatják, lehet-e belőle sorozat. Erre van esély, hiszen a film egy regénytetralógia első kötetéből készült. A másik érv a sorozat mellett, hogy a rendező Peter Jackson, A Gyűrűk Ura– és a Hobbit-trilógiák direktora, akinek van már tapasztalata a részeken átívelő történetmesélésben.

Jackson már 2008-ban felfigyelt Philip Reeve tetralógiájára, ám ekkor még más elfoglaltságai és jogi problémák miatt nem láthatott neki a Ragadozó városokhoz.

A történet 1700 évvel a Hatvanperces Háború után játszódik, amely romba döntötte az emberi civilizációt. A romokon hatalmas lánctalpas városok küzdenek egymással, amelyeket az eredeti metropoliszok, például London maradványaiból építettek. Az új világ legfontosabb szabálya, hogy a nagyobb városok bekebelezik a kicsiket. A két fiatal főhős Hester (Hera Hilmar) és Tom (Robert Sheehan), akik meg akarják változtatni az emberiség jövőjét, legyőzve a főgonoszt, Valentint.

Őt A Gyűrűk urából és a Mátrix-filmekből ismerős Hugo Weaving játssza. Az ausztrál színész egyik interjújában elárulta, hogy új típusú főgonoszt akart létrehozni, aki sajátos forradalmár: az a célja, hogy új, működőképesebb rendet teremtsen, ezért a gonoszság nála nem öncélú eszköz csupán.

Az előzetesek alapján a Ragadozó városok látványával és akcióival hódít. 3900 statiszta szerepel benne, hatalmas díszleteket építettek, és fontos szerep jut a digitális trükköknek is.

https://www.youtube.com/watch?v=nahB9C0P1PI

A Ragadozó városok hazai bemutatója: 2018. december 28.