Hírek

Sorozatgyilkost alakít David Tennant egy közelgő minisorozatban – Itt az első kép

Mindannyiunk egyik kedvenc skót színésze ezúttal Dennis Nilsen sorozatgyilkos bőrébe bújik a Des címen futó minisorozatban. Sőt, már az első fotó is megérkezett – írja a Deadline.

Ismét a krimi és thriller világába vándorol David Tennant, ezúttal azonban nem a jó oldalon áll majd – mint tette például a Broadchurch-ben, amivel nálunk a legjobb tévés detektíves listára is felfért. Ezúttal ugyanis egy notórius sorozatgyilkos szerepére kérte fel őt az ITV.

Van még egy kérdésük – A legjobb tévés detektívek

Dennis Nilsen noha skót származású volt Londonban szedte áldozatait 1978 és 1983 között. Mint oly sok hasonló bűnöző, Nilsen is megkapta a maga sorozatgyilkos-nevét: Muswell Hill Murdererként hivatkoztak rá a sajtóban, mert az említett hegy környékén ölte meg több áldozatát is. Végül egy vízvezetékszerelő révén kapták el, aki emberi maradványokat talált egy eldugult lefolyóban. A férfi letartóztatását követően azt mondta a rendőrőknek, hogy 15 vagy 16 embert ölt meg. Később azonban a tárgyalásán ártatlannak vallotta magát. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 2018-ban hunyt el a börtönben.

Őt alakítja tehát Tennant, akiről a itt látható első fotó már meg is jelent. A minisorozat a gyilkos szemszögéből készül majd, és leginkább az elfogására és a tárgyalására épül. Brian Masters Killing for Company című könyvét dolgozza kisképernyőre Luke Neal és Lewis Arnold. Az önéletrajzi alkotás írója, aki több alkalommal interjúzott Nilsennel is megelevenedik majd a sorozatban Jason Watkins személyében, akit utoljára a The Crownban láthattunk Harold Wilson brit miniszterelnökként.

Hogy pontosan mikor is érkezik a Des az egyelőre kérdéses, hiszen a színész igen csak elfoglalt. A sorozatokban egyébként otthonosan mozgó Tennant legutóbb többek között a Netflix Criminal című minisorozatában, a Jessica Jones 3. évadában, illetve az HBO Neil Gaiman-adaptációjában tűnt fel. Az utóbbi Good Omens címen futó alkotást – bár komoly szakmai és közönség siker lett-, egyes keresztény szervezetek nem nézték túl jó szemmel. Komoly petíció is indult a show ellen, csak arra nem sikerült figyelni, hogy a jó szolgáltatótól követeljék az eltörlést.

Tennant pedig a közeljövőben sem lógatja a lábát, máris négy új produkciója tart valamilyen szakaszban. Legközelebb biztosan a Deadwater Fell című sorozatban találkozunk vele, amely megannyi hasonló thrillert megidézve ismét egy szoros közösség életét rázza fel, amikor gyilkosság történik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..