Hírek

Sorozatként folytatódik a Das Boot

A legendás német háborús dráma, a Das Boot nyolcrészes sorozatként folytatódik.

A Sky Germany, a Bavaria Film és a Sonar Entertainment koprodukciójában folytatás készül minden idők egyik legjobb háborús filmjéhez. Lothar-Günther Buchheim 1973-as Das Boot című regényéből Wolfgang Petersen készítette el az azóta legendássá vált, hat Oscar-díjra jelölt háborús drámát, magyar címmel A tengeralattjárót, amit a mai napig az egyik legjelentősebb német filmnek tartanak.

1985-ben négy részes tévésorozat és 1997-ben rendezői változat is készült a filmből. Az új sorozat szintén a Das Boot címet viseli és a története ott kezdődik, ahol az eredeti film véget ért. 1942-ben egy német tengeralattjáró legénységének, valamint a francia ellenállásnak a tevékenységét mutatja be – írja a Sky News.

A sorozatot 25 millió fontos költségvetésből forgatják. Német, francia és amerikai színészek alkotják a stábot, de Holger Reibiger producer szerint produkció a legnagyobb sztárja maga a 67 méteres tengeralattjáró. Építettek egy élethű másolatot a forgatásra, ami már meg is érkezett a francia La Rochelle kikötőjébe azokhoz az eredeti tengeralattjáró-bunkerekhez, amiket a háború idején építtetett és használt a német haditengerészet.

A sorozat bemutatóját 2018 őszére tervezik.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com