Hírek

Sorozatot kap A bárányok hallgatnak Clarice ügynöke

Újabb kultikus filmhez készül kisképernyős folytatás: sorozatot kap a Hannibal Lectert üldöző Clarice Starling FBI ügynök – írja a Deadline.

A bárányok hallgatnak (könyvkritika) se marad tévés feldolgozás nélkül. A CBS most már hivatalosan is sorozatot készít Clarice Starling FBI ügynök karakterével a főszerepben. A produkció kreátora, írója és executive producere a Alex Kurtzman-Jenny Lumet páros lesz. Noha a teljes sorozatot egyelőre nem rendelték be, a pilot forgatókönyve már megvan, ráadásul a teljes írócsapat is összeállt már, akik bármikor ugranak, ha zöld utat kap az első évad.

A történet az ikonikus első film után egy évvel játszódik, és természetesen Clarice-re fókuszál, aki újabb sorozatgyilkosok után ered. A pilot nagyobb hangsúlyt helyez a karakter privát életére és lelki világára, ahogy nőként egy férfiak dominálta munkahelyen próbál érvényesülni.

A sorozat ötlete egyébként már 2012-ben is felmerült, akkor azonban nem lett kész alkotás a projektből. A Lifetime azonban éppen hogy visszament volna az időben és a fiatalabb Clarice akadémiai éveivel indított volna, jobban mondva az FBI-ba kerülése idején kapcsolódtunk volna be a szereplő mindennapjaiba.

Hogy az MGM és a CBS közös sorozata mit kezd majd a meglévő filmes folytatásokkal, azt egyelőre nem tudni, de valószínűleg egyszerűen figyelmen kívül hagyják őket. Clarice szerepében először Jodie Fostert láthattuk 1991-ben, majd őt váltotta Julianne Moore 2001-ben.

A Clarice címen futó sorozat tehát egyelőre csak a pilotnál tart, úgyhogy kérdéses, hogy mikor is érkezik a teljes első évad, ha egyáltalán.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com