Hírek

Sorozatot kap a cuki angol mackó, Paddington

Két egészestés film után a kisképernyőre megy a Paddington. Mind a producer, mind a mackó hangját adó Ben Whishaw is csatlakozik a sorozathoz – írja a comingsoon.

Paddington mackó egészen 1958 óta a brit kultúra része, gyermekek millió nőttek fel a kis medve történeteit hallgatva, olvasva. Az író Michael Bond és az illusztrátor Peggy Fortnum egy nemzeti ikont teremtettek, akiből végül Paul King rendezése révén vált világszerte ismert figura 2014-ben, az első film megjelenésekor.

3 évvel később pedig, ismét karácsonyra időzítve mozikba került a Paddington 2, amely az első részhez hasonlóan kedves, szórakoztató és minden korosztálynak ajánlott műre sikeredett. Olyannyira sikeres lett a film, hogy egy ideig a legjobbként tündökölt a Rotten Tomatoes oldalán.

Nem csoda hát, hogy ilyen előzményekkel és a sorozatok virágkorában a Paddingtonból is elkészül a kisképernyős változat. A Nickelodeon és a StudiCanal áll össze, hogy még mélyebbre ássanak a mackó történetében és további önfeledt szórakozást nyújtsanak a nézőknek. Igaz, a sorozatváltozat elsősorban már a gyerekközönségnek fog szólni.

Jó hír, hogy a filmek producere, David Heyman is beszállt a projektbe, Paddington megszólaltatója, Ben Whishaw pedig szintén visszatér. A történet a két film előtti időszakról fog szólni, a perui medve életére koncentrál, mielőtt az Londonba került volna.

A sorozat 2020-ra várható a Nickelodeon műsorán.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya