Hírek

Sorozatot kap az Interjú a vámpírral

Az AMC készít sorozatot Anne Rice ünnepelt regényéből, amelyet Neil Jordan ikonikus 1994-es filmje egyszer már képernyőre vitt Brad Pitt, Tom Cruise és Antonio Banderas triójával az élen – írja a Collider.

Továbbra is kiapadhatatlan mozgóképes forrásnak tűnnek a vámpírok. Akkor is, ha adott esetben korábban már feldolgozta egy-egy vérszívó történetét egy film vagy sorozat.

Ezúttal az Interjú a vámpírral kerül terítékre, nem is akármilyen alkotótól.

Anne Rice sikeres könyvéből ugyanis az a Rolin Jones készíti majd el a 8 részesre tervezett sorozatot, akitől legutóbb a Perry Masont is kaptuk. Jones ráadásul a forgatókönyv írását is magára vállalta a kreátori teendők mellett.

Az eredeti regény még 1976-ban jelent meg, amiből aztán a 90-es évek elején készült filmes adaptáció Hollywood nagy sztárjaival. Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas, Christian Slater, no meg az akkor még kislány Kirsten Dunst főszereplésével egy máig ünnepelt feldolgozás született.

Egzisztenciális válság a halhatatlanságban – 25 éves az Interjú a vámpírral

És noha a léc ez után igen csak magas, a televíziózás egyik jelentős producere, Mark Johnson szerint bőven van potenciál a tervezett sorozatban. Arról nem is beszélve, hogy az új Interjú a vámpírral stábjában ott ül majd az író, Anne Rice is.

Premierdátumról egyelőre korai lenne beszélni, ahogy még a szereplőgárda sem állt össze egyáltalán.

Érdekes egyébként, hogy az AMC mellett a Hulu is Rice művei felé fordult a közelmúltban. Ők azonban a Vámpírkrónikák könyveiből készítenek majd sorozatot, amelynek csak egyike a szóban forgó Interjú a vámpírral.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com