Hírek

Sorozatot készít a Holdfény rendezője, Barry Jenkins

A Holdfény ünnepelt rendezője, Barry Jenkins az Amazonnak készít sorozatot: ő dirigálja majd a The Underground Railroad teljes évadát.

Barry Jenkins számára nem ismeretlen terep a televíziózás, de a nagy áttörés a kisebbik képernyőn még mindig várat magára. Talán egészen mostanáig. Az Oscaron különös körülmények között legjobb film díjat nyerő Holdfény rendezője következő filmjét (If Beale Street Could Talk) követően lát majd neki a The Underground Railroad című sorozatnak.

Colson Whitehead Pulitzer-díjas regényének adaptációja kedden zöld utat kapott az Amazonnál, ami a streaming szolgáltató első igazán nagy dobása lesz a sorozatok világában, mióta Jennifer Salke vezeti az Amazon Studiost. A stúdió progresszív sorozatkínálatának láncolatát képezi továbbá Sam Esmail showja, a Homecoming, illetve a várva várt A Gyűrűk Ura-sorozat is. Jenkins tavaly már alkotott a tévés világban, ő rendezte ugyanis Justin Simien debütáló sorozatának, a Netflixen futó Dear White People-nek az ötödik epizódját, ám a The Underground Railroad teljes évadát egyedül vezényli le.

Whitehead regénye a The Underground Railroad (magyar fordításban A föld alatti vasút) az 1800-as évek Amerikájába repíti az olvasót, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak, és egy fiatal rabszolgalány szökésének történetét meséli el.

 

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com