Hírek

Sose tippelnéd meg, ki rendezi Az oroszlánkirály folytatását

Noha az eredeti Disney mese is megélt több folytatást is, ezúttal Az oroszlánkirály 2019-es fotorealisztikus változata kap filmes utódot. Nem is akárkivel a rendezői székben!

A Variety híre alapján folytatás készül az egyik legnagyobb bevételt hozó „élőszereplős” Disney adaptációhoz.

A tavaly megjelent Az oroszlánkirály történetét pedig nem más, mint a Holdfényért Oscar-díjat nyerő Barry Jenkins rendezi majd.

A kicsit meglepő bejelentést követően az alábbi humoros és ötletes videóval ünnepelte a hírt Jenkins partnere, Lulu Wang. Jenkins olyan alkotások után ugrik bele egy ilyen blockbusterbe, mint a Holdfény vagy a Ha a Beale utca mesélni tudna, úgyhogy elmondhatjuk, hogy ismeretlen terepre vándorol az író-rendező.

Az 1994-es Az oroszlánkirály talán minden idők legnagyobb Disney klasszikusa. A film négy évet követően aztán kapott is egy folytatást Szimba büszkesége címmel, amelyben Shakespeare vonalán maradva egy Rómeó és Júlia történetre felhúzott felállást láthattunk. 2004-ben pedig a jól ismert mese eseményei kerültek teljesen új megvilágításba Pumba és Timon szemszögéből; ez volt Az oroszlánkirály 3: Hakuna Matata.

Most azonban nagy valószínűséggel egy eddig nem látott, teljesen új filmet kapunk majd a 2019-es alkotás folytatásaként.

A szeretett mese átírásáért felelős Jeff Nathanson visszatér a forgatókönyvíró szerepében, de az ő és Jenkins személyén kívül egyelőre nincs több információ a stáblistáról. A Disney egyelőre nem jelentette be, hogy a tavalyi film szereplői közül bárki visszatér-e, ugyanakkor logikus lenne ugyanazokkal az alkotókkal dolgozni ismét, akik hangjukat adták a főbb karaktereknek, ha azok visszatérnek a mozivászonra.

A sequel egyes források szerint részben Mufasa fiatalabb éveire fókuszál majd, de nem tudni, hogy ő lesz-e a központi figura vagy inkább időbeli ugrások révén tárul-e elénk az ő eddig ismeretlen története.

Sokan a Jon Favreau készítette új Az oroszlánkirályt is felesleges bőrlehúzásnak tartották, ám egy új történet és egy Jenkins kaliberű rendező talán értelmet ad a remake folytatásának. Hogy ez azonban mikor is derül ki pontosan, azt egyelőre nem tudni, hiszen a Disney se bemutatóról, se a munkálatok kezdetének időpontjáról nem nyilatkozott még.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com