Hírek

Sosem tippelnéd meg, ki csatlakozott a Fűrész spin-offhoz

Önmagában is kicsit szürreális, hogy a Fűrész újabb filmet kap, ahogy az is, hogy a projekt Chris Rockkal készül el. Most azonban újabb hollywoodi sztár csatlakozott a spin-offhoz. Lehet, hogy így lesz is értelme megnézni a filmet?

2004-ben jött ki a legelső Fűrész film, amivel nagyjából be is robbant a horror világába James Wan. A rendező azóta is rendre hozza a műfaji darabokat (Insidious, Démonok között), miközben olyan blockbusterekkel is dolgozik, mint az Aquaman vagy a Halálos iramban-széria. Hiába azonban a 15 évvel ezelőtti film sikere, hogy mára szinte kultusszá vált a mű, azt valószínűleg Wan sem gondolta volna, hogy 6 közvetlen folytatás után is készülnek majd alkotások az eredetihez kapcsolódva.

Bár a 2010-es Fűrész film a The Final Chapter alcímet kapta, azért csak kijött 2017-ben a Jigsaw, amely a magyar címen még szorosabban köthető a franchise-hoz (Fűrész: Újra játékban), most pedig spin-offot kaphat Wan alkotása.

Friss vér fröccsen az arcunkba – Fűrész: Újra játékban

Azt korábbról tudni, hogy a főszerepben, sőt az írói székben is Chris Rockot találjuk,

az új hírek szerint pedig maga Samuel L. Jackson is csatlakozott a stábhoz.

A színész állítólag Rock karakterének apját alakítja majd a filmben, aki egyébként egy detektívet játszik. A városban elszaporodnak a különleges halálesetek, ennek jár utána a főszereplő. A Collider szerint nem Jackson az egyetlen azonban, aki belépett a projektbe: Max Minghella és Marisol Nichols is szerepel majd a spin-offban.

A rendezői székben a franchise 3 darabját is jegyző Darren Lynn Bousman ül, a forgatókönyvet Pete Goldfinger és Josh Stolberg írják, akiktől a Jigsaw is érkezett. James Wan pedig megint ott van az executive producerek között. Így érezhetően inkább a színészek miatt számíthatunk újításra a már-már ikonikus horror-vonal terén.

A forgatás már zajlik is, a film pedig 2020 nyarára várható.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya