Hírek

Sosem volt ilyen gyönyörű a 2001: Űrodüsszeia – előzetes

Christopher Nolan bemutatja Stanley Kubrick klasszikusának, a 2001: Űrodüsszeiának a lélegzetelállító 70 mm-es változatát, amihez meg is érkezett az első trailer.

A restaurált 70 mm-es verzió a 2001 eredeti kópiáiból lett kölcsönözve, melyet a Warner Bros. a Cannes-i filmfesztiválon fog bemutatni. A fesztiválon debütál majd a film elkötelezett híve, napjaink ünnepelt rendezője, Christopher Nolan, aki a publikumnak fogja felkonferálni a vadonatúj, felújított verziót.

„Ez egy igazi fotokémiai film rekreáció”

– magyarázza Nolan. „Nincsenek hozzáadott digitális trükkök, felújított effektek vagy újragondolt snittek. Ez maga a restaurált film, ami visszavezet minket ugyanabba moziélménybe, melyet a közönség 50 éve élt át.”

A film cannes-i debütálását követően turnézni fog az amerikai mozikban, arra, hogy hazánkba is eljusson az eredeti kópia sajnos vajmi kevés esély van, de addig is gyönyörködjünk a film előzetesében, melyen Kubrick esszenciális sci-fije szemkápráztató régi-új köntösében tetszeleg.

 

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..