Hírek

Sosem volt ilyen gyönyörű a 2001: Űrodüsszeia – előzetes

Christopher Nolan bemutatja Stanley Kubrick klasszikusának, a 2001: Űrodüsszeiának a lélegzetelállító 70 mm-es változatát, amihez meg is érkezett az első trailer.

A restaurált 70 mm-es verzió a 2001 eredeti kópiáiból lett kölcsönözve, melyet a Warner Bros. a Cannes-i filmfesztiválon fog bemutatni. A fesztiválon debütál majd a film elkötelezett híve, napjaink ünnepelt rendezője, Christopher Nolan, aki a publikumnak fogja felkonferálni a vadonatúj, felújított verziót.

„Ez egy igazi fotokémiai film rekreáció”

– magyarázza Nolan. „Nincsenek hozzáadott digitális trükkök, felújított effektek vagy újragondolt snittek. Ez maga a restaurált film, ami visszavezet minket ugyanabba moziélménybe, melyet a közönség 50 éve élt át.”

A film cannes-i debütálását követően turnézni fog az amerikai mozikban, arra, hogy hazánkba is eljusson az eredeti kópia sajnos vajmi kevés esély van, de addig is gyönyörködjünk a film előzetesében, melyen Kubrick esszenciális sci-fije szemkápráztató régi-új köntösében tetszeleg.

 

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya