Hírek

Sötét titkokat rejt, és sztárokkal készül az új magyar játékfilm, az Éger

Fotó: Varga Sándor

Decemberben befejeződött a többek között Kálid Artúrt, Nagy Zsoltot és Péterfy Borit is felvonultató Éger forgatása. A Vertigo Média gondozásában készült független film mozibemutatója ősszel várható.

Mindösszesen 13 napig forgott Nagy Borús Levente első játékfilmje, aki budapesti és surányi helyszíneken meséli el két egykori egyetemi barát újratalálkozásának emberközpontú történetét. Károly és Zsolt útjai akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. Ez a történés viszont olyan eseményláncolatot indít el, amely a környezetükben élőkkel együtt mindenki sorsát tönkreteheti.

„Az Éger története anno megállíthatatlanul, alig néhány nap leforgása alatt ‘folyt ki belőlem’ a forgatókönyvírás során, mintha tudat alatt mindig is ott érlelődött volna bennem a karaktereivel együtt, arra várva, hogy életre hívjam. A Tantrummal elmeséltük a sztori első fejezetét, amivel már önmagában elégedett voltam, de az, hogy most egy ilyen impozáns szereplőgárdával és tehetséges alkotótársakkal, kreatív megkötések nélkül dolgozhattam, végtelen büszkeséggel tölt el” – idézte a Vertigo Média közleménye Nagy Borús Levente író-rendezőt.

Fotó: Varga Sándor

A filmet gyártó Vertigo szerint az Éger bűnügyi története egyszerre izgalmas filmkísérlet és szélesebb közönséget megcélzó műfaji darab. A Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor szereplésével készült alkotás közvetlen állami támogatás nélkül készül a Vertigo Média gyártásában.

„Régóta szerettük volna megfilmesíteni ezt a történetet. A Tantrum rövidfilm sikere, valamint a felkért fantasztikus színészek lelkesedése és elköteleződése megerősített minket abban, hogy érdemes követni ezt az álmot, és a függetlenfilmes körülmények csak még jobban összehozták a stábot” – fogalmazott a Vertigo Médiának a film producere, Kárpáti György.

Az Éger mozibemutatója ősszel várható, az alkotók tervei szerint egy nemzetközi fesztiválpremiert követően.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!