Hírek

Sötét viking mestermű? – Első vélemények Az északiról

Alexander Skarsgard főszereplésével készül Robert Eggers vérgőzös skandináv mozija, Az északi. A kritikusok már láthatták a filmet, és nem győztek hajbókolni előtte.

A boszorkány és A világítótorony című filmekkel Robert Eggers már bebizonyította, mennyire ért a sötét, szimbolikus mesékhez, melyet az A24 berkein belül hozott tető alá. Következő moziját már a Universalnál készítette, ahol a büdzsé tekintetében egy hatalmas lépett előre, és 90 millió dollárból dolgozhatott. Az első vélemények alapján Az északi című, 136 perces viking bosszúsztori könnyebben befogadható a nagyobb publikum számára, ráadásul lehet, hogy a rendező legjobb filmje ez idáig.

Az alábbiakban az amerikai kritikusok Twitter-bejegyzéseiből böngésztünk:

„Az északi BRUTÁLIS. Skarsgardból tetőtől talpig árad a bosszú vadsága. Imádtam, hogy annyi mindent – akciót és dialógust – ábrázolták hosszú snittekben. A kivételes színészgárda ragyog benne, a film szenvedélyének és agressziójának pedig minden cseppjét érezzük.”

„Valóban hihetetlen látni, hogy Robert Eggers ekkora léptékű filmet csinált Az északival. Ugyanolyan látványos, mint korábbi munkái, a színészek pedig nagyszerűek, különösen Alexander Skarsgard, aki egy igazi vadállat. És akkor még ott van afura Willem Dafoe és a fingós viccek.”

„Az északi egy elég egyenes vonalú bosszútörténet. Talán Eggers legkönnyebben befogadható filmje, de még mindig nagyon hű a filmkészítői stílusához, a történetet vad északi mondákkal fűszerezi, a képi világa pedig mintha egy másik korból és helyről származna. Őrült és dühös az egész!”

„Az északi hihetetlen. Annyira jó, hogy térdre esel és felteszed a kérdést: ezt mégis, hogy a pokolba csinálták? Lélegzetelállítóan zord. Megérdemli, hogy hatalmas siker legyen.”

„Mivel mindenki Az északiról beszél, én is szeretnék csatlakozni az ünneplés kórusához. Soha életemben nem élveztem még ennyire, hogy az északi mitológiával püfölnek.”

Az északi május 19-én érkezik a hazai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com