Hírek

Alulteljesítenek a Sötét zsaruk is a pénztáraknál

Kezdünk ráunni a franchise-okra? Vagy csak azok nincsenek biztonságban, amik nem a Disney tulajdonai? A Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül bár megnyerte a hétvégét, túlzottan nem örülhet.

A Men in Black-sorozat negyedik felvonása, egyfajta spin-offja 28,5 millióval nyitott az amerikai mozipénztáraknál. Ezzel könnyedén átvette az első helyet, letaszítva A kis kedvencek titkos élete 2. című animációs vígjátékot, ami szintén elmaradt a várakozásoktól, de legfőképp elődjétől. A rajzfilm első felvonása 104 millióval nyitott – jelenleg még a második hétvégén se sikerült ennyit összegyűjtenie az Államokban.

Egy másik bejáratott sorozat, ami biztosan elbukott a kasszáknál: a legújabb X-Men-film, a Sötét Főnix. 72,6%-os visszaesésével a második héten csupán 9 milliót sikerült összeszednie: ezt még a nemzetközi bevételek se tudják eléggé kompenzálni. Simon Kinberg író, rendező és producer magára is vállalta a felelősséget – szerinte az, hogy a nézők nem voltak kíváncsiak a filmre, az ő hibája.

X-Men: Sötét Főnix

A hétvégi top ötben az egyetlen film, ami nem franchise alapú, a Rocketman. Az Elton John élete alapján készült musical nagyjából tartja magát, de a Bohém rapszódia sikereit képtelen megismételni. 36,3%-os visszaesése azt jelzi, hogy az emberek beszélnek a filmről, és az érdeklődés nem esik túlságosan vissza. Egy másik ismerős darab, melyre nem kell rábeszélni az embereket:

az Aladdin-remake továbbra is vonzza a népet, és biztosan kitart még Az oroszlánkirályig.

A helyzetjelentés pedig a Bosszúállók: Végjáték és az Avatar közti meccs kapcsán a következő: a szuperhősöknek még 46 millió dollárt kell összeszedniük, hogy megdöntsék James Cameron rekordját, és a világ legnagyobb bevételű filmjévé váljon a Marvel alkotása.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya