Hírek

Jason Sudeikis megvillantja sötét oldalát – South of Heaven előzetes

A South of Heaven előzetese meglehetősen sötét drámát ígér, amelyben Jason Sudeikis szabadul a börtönből, hogy Evangeline Lilly megmentésére siessen – vagy legalábbis megédesítse utolsó évét.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Jimmy (Sudeikis) fegyveres rablásért került börtönbe, 12 év után pedig szabadlábra helyezik. Szabadulása után megfogadja, mindent megtesz annak érdekében, hogy haldokló barátnője, Annie (Evangeline Lilly) utolsó évét annyira boldoggá és széppé varázsolja, amennyire csak lehetséges. De az ígéretét nehéz lesz betartania, mivel a feltételes szabadlábra helyezési felügyelője (Shea Whigham) egy olyan „mellékállással” bízza meg, amelynek köze van a helyi bűnszervezethez (ennek vezetőjét Mike Colter alakítja), és amely ezáltal persze egy csapásra visszarántja a bűnözés világába – írja a Collider. 

Az alapszituáció és az előzetes alapján is egyértelművé válik, hogy a főleg vígjátékokban – Förtelmes főnökök, Családi üzelmek, Ted Lasso – nyújtott alakításairól ismert Jason Sudeikis egy kőkemény szerepben lesz ezúttal látható. A trailer alapján ugyanis

a South of Heaven nem kizárólag a drámai szálra helyezi a hangsúlyt, legalább annyira lesz akciódús és feszültséggel teli.

A South of Heaven Sudeikis új oldalát villantja meg, hisz Jimmy-ként egyszerre alakítja az élete szerelmét mindenáron védelmező férfit és a börtönviselt bűnözőt.

És ez még nem minden a meglepetésekből: a filmet az izraeli Aharon Keshales rendezte, aki Navot Papushado oldalán a 2013-as Csúnya, gonosz bácsikért (Big Bad Wolves) is felelt – amit Tarantino szimplán 2013 legjobb filmjének kiáltott ki. Több okból is érdemes várni tehát a South of Heaven-t, amely október 8-án debütál on-demand és a filmszínházakban, de sajnos a hazai mozikba nem biztos, hogy eljut.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés