Hírek

A Space Jam 2. előzetese egy újabb Ready Player One-t ígér

tapsi hapsi

A Warner Bros. erődemonstrációt tart: a Hanna-Barbera rajzfilmeken át King Kongtól egészen a Trónok harcáig minden birtokolt címet felmutat a tarsolyából. A Space Jam: A New Legacy egy easter eggekben dúskáló film lesz.

1996-ból származik sokak egyik bűnös gyerekkori élvezete, a Space Jam: Zűr az űrben. A film történetében a kor regnáló kosaras királyát, Michael Jordant ültették bele egy rajzfilmes környezetbe, ahol Tapsi Hapsival, Dodó kacsával és barátaival kellett egy csapatot alkotnia egy idegenekből álló kosárcsapat ellen. Most, 25 évvel később megérkezett a folytatás, az aktuális sztárt pedig LeBron James testesíti meg.

A Space Jamet főképp a nosztalgia tartja a kollektív emlékezet felszínén. Jordan botrányos rossz alakítása, a rettenetes effektek és egy meghökkentően túlszexualizált animált karakter (Lola, a nyuszilány) gondoskodik arról, hogy mai szemmel már nehezebb legyen a megtekintése. A családi film rajongói bizonyosan örülhetnek egy update-nek, mely megfelelő grafikával és talán több igényességgel készül el.

A Warner azonban az előzetest látva talán túllőtt a célon.

A tulajdonában lévő valamennyi brandből beemel karaktereket, hogy azok aztán egy futó másodperc erejéig a képernyőn szerepeljenek. Frédi és Béni; Scooby-Doo és a Rejtély Rt.; Maci Laci; a Trónok harca sárkánya, Drogo; de még Szuper haver is tiszteletét teszi – mintha csak a 2018-as Ready Player One virtuális világa elevenedne meg újra a képernyőn.

A fókusz természetesen továbbra is egy kosármeccsen van, azonban a Space Jam: A New Legacy az előzetesben nem tud igazán nagyot virítani a Bolondos dallamok népszerű figuráival. Szakállasnak tűnnek a viccek, pont olyan ódivatúak, mint maguk a figurák – még a Nagyi járókeretes trükkje is kínosan ötlettelennek tűnik.

Hogy milyen lesz a végeredmény, arra 2021. július 16-án derül fény. A filmet mozikban és az HBO Max streaming-szolgáltatón egyaránt bemutatják. Hazai premier

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.