Hírek

Speed Racer élőszereplős sorozat jön az Apple TV+-ra

Speed-Racer

Speed Racer élőszereplős sorozat készül, amit az Apple TV+-on nézhetünk majd. A hírek szerint a sorozat a japán őrület gyökereiig nyúlik vissza.

Új Speed Racer élőszereplős sorozat érkezik az Apple TV+-ra, és a források szerint semmi köze nem lesz a Wachowski testvérek filmjéhez – hála az égnek! A sorozatot J.J. Abrams Bad Robot cége fogja gyártani a Warner Bros. Televisionnel együttműködve.

A Deadline értesülései szerint már a sorozat írói is megvannak. A Snowpiercer forgatókönyvírója Hiram Martinez és a Westworld írója Ron Fitzgerald is a csapat tagja. Mindketten executive producerek és showrunnerek is lesznek. A két sorozat elég jó ajánlólevél, de az is kiderült, hogy bizony

az új Speed Racer egészen az alapokig nyúlna vissza.

A történet először 1966-ban jelent meg Japánban. Tatsuo Yoshida Mach GoGoGo című manga sorozata az egyik leghíresebb japán képregény az autóversenyzésről. A főhős (a többek között Elvis Presley-ről mintázott) Gō Mifune. Egy évvel később már anime is készült a történetből. A Tatsunoko Productions animációs sorozatát 2 évig sugározták Japánban és azzal párhuzamosan az Egyesült Államokban is. A franchise igazi tündöklése csak az USA-ban jött el. A 90-es években indult a jól ismert Speed Racer őrület, ami képregényeket, videókat, filmet és animációs sorozatokat is magába foglalt a merchandise mellett.

Azóta több animációs sorozat is készült a Tatsuo Yoshida világában, mint a Speed Racer: The Next Generation 2008-ban. Ebben az évben írták és rendezték a Mátrix filmeket is jegyző Wachowski testvérek a Speed Racer – Totál turbó című filmet. A mozi óriási bukta lett, mind kritikai visszajelzések, mind anyagi siker tekintetében.

Az Apple és a Bad Robot már többször is kollaborált egymással. Pozitív visszajelzéseket kapott a Julianne Moore főszereplésével készült Lisey története és a Találd meg a hangod is. Jelenleg készül Jennifer Garner főszereplésével a My Glory Was I Had Such Friends, ami egy nőről szól, aki barátaihoz fordul segítségért, mikor kiderül, szívtranszplantációra van szüksége.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!