Hírek

Spielberg a frontvonalban forgat – ha ideje engedi

Lynsey Addario

Lynsey AddarioAhol csak elhangzik ez a két szó: szerelem és háború, Steven Spielberg rögtön ott terem és leforgat egy blockbustert. Az alapanyagot ezúttal a világhírű fotográfus,  Lynsey Addario beszámolója szolgáltatja majd, melynek címe: It’s What I Do: A Photographer’s Life of Love and War.

Addario méltán elismert krónikása volt többek között a közel-keleti konfliktusoknak, tudósított az afganisztáni és az iraki háborúról is, ám elsősorban azzal foglalkozott, milyen hatással vannak a harcok és az amerikai jelenlét a helyiek életére: igyekezett az itt élő embereket megmutatni a világnak. De tudósított a nők elleni erőszakról is Kongóban, egy alkalommal pedig saját bőrén tapasztalhatta a veszélyt, amikor Kadhafi-pártiak ejtették túszul a líbiai polgárháborúban.

Egyértelmű tehát, miért volt olyan szoros verseny. A legtöbb amerikai stúdió egy-egy bombabiztos rendező-főhős párossal készült lecsapni a megfilmesítési jogokra. A Working Title a Reese Witherspoon-Darren Aronofsky párossal szerette volna filmre vinni a számtalan nemzetközi elismeréssel díjazott fotográfusnő életét. A Weinstein Company nem kisebb neveket dobott be udvartartásuk köréből, mint George Clooney és Grant Heslov.

Ám egy árverés keretein belül végül a Warner Brothers jutott hozzá a könyvhöz. A harc élére egy meglehetősen sikerorientált, nagypályás producert állítottak: Andrew Lazart, aki legutóbb az Amerikai mesterlövésszel robbantott, számolt be a hírről elsőként a Deadline.com.

Spielberg a tőle megszokott lelkesedést mutatja ugyan a téma iránt, egyelőre azonban mégsem lehet tudni, mikor kezdik meg a tényleges munkát. A fenegyerek egyelőre egy még címmel sem rendelkező hidegháborús thriller utómunkáival van elfoglalva, melyben Tom Hanks is partnere volt. Ezt egy Roald Dahl adaptáció fogja követni. De naptárába van már jegyezve egy újabb Indiana Jones film is, valamint még néhány, előkészítés alatt álló projekt. Az azonban már biztos, hogy Addario szerepét Jennifer Lawrence fogja alakítani ebben a vitathatatlanul drámai és nagy erejű történetben, mely a világpolitika egy eddig ritkán, és filmesek által félve bolygatott, még mindig forró fejezetét énekli meg.

Hadlaczky Anna

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés