Hírek

Spielberg felügyeletével forog az HBO filmje, az Oslo

A Tony-díjas színdarab adaptációjában, az Oslóban Ruth Wilson és Andrew Scott is szerepel.

Prágában már forgatják Ruth Wilson és Andrew Scott szereplésével az Oslo című filmet, amely az HBO saját produkciója, és Steven Spielberg executive produceri felügyelete alatt zajlik (négy másik executive producer mellett) – írja a Deadline.

A film egy Tony-díjas színdarab adaptációja lesz. Forgatókönyvét az eredeti darab díjazott drámaírója, J.T. Rogers készíti, a rendező pedig a szintén Tony-díjas Bartlett Sher.

A sztori igencsak izgalmas. Engesztelhetetlen ellenfelek igaz történetét mutatja be: azokat a színfalak mögötti tárgyalásokat, valószínűtlenül megszülető barátságokat, meg nem énekelt hősies tetteket, amelyeket palesztinok, izraeliek és egy norvég pár vittek végbe és amelyek elvezettek az 1993-as oslói béketárgyalásokhoz.

Az eredeti darab 2017-ben a Legjobb színmű Tony-díját nyerte el, számos más színházi díj mellett. A film prágai forgatását jelentősen hátráltatta a járványhelyzet, de a gyártás nem állt le. A filmet az HBO és az HBO Max mutatja be 2021-ben.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com