Hírek

Spielberg felügyeletével forog az HBO filmje, az Oslo

A Tony-díjas színdarab adaptációjában, az Oslóban Ruth Wilson és Andrew Scott is szerepel.

Prágában már forgatják Ruth Wilson és Andrew Scott szereplésével az Oslo című filmet, amely az HBO saját produkciója, és Steven Spielberg executive produceri felügyelete alatt zajlik (négy másik executive producer mellett) – írja a Deadline.

A film egy Tony-díjas színdarab adaptációja lesz. Forgatókönyvét az eredeti darab díjazott drámaírója, J.T. Rogers készíti, a rendező pedig a szintén Tony-díjas Bartlett Sher.

A sztori igencsak izgalmas. Engesztelhetetlen ellenfelek igaz történetét mutatja be: azokat a színfalak mögötti tárgyalásokat, valószínűtlenül megszülető barátságokat, meg nem énekelt hősies tetteket, amelyeket palesztinok, izraeliek és egy norvég pár vittek végbe és amelyek elvezettek az 1993-as oslói béketárgyalásokhoz.

Az eredeti darab 2017-ben a Legjobb színmű Tony-díját nyerte el, számos más színházi díj mellett. A film prágai forgatását jelentősen hátráltatta a járványhelyzet, de a gyártás nem állt le. A filmet az HBO és az HBO Max mutatja be 2021-ben.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya