Hírek

Spielberg filmjét Sorkin rendezi és Cohen játszik benne

A valódi „Chicago 7”

Micsoda nevek: Steven Spielberg régóta tervezett filmjét, a The Trial of the Chicago 7-t Aaron Sorkin fogja megrendezni; a főszereplő Sacha Baron Cohen.

A The Trial of the Chicago 7 (kb. „A hét chicagói pere”) című film Steven Spielberg és az ő Amblin nevű cégének régóta dédelgetett projektje. A film az 1969-es évben lezajlott híres pert mutatja be: a szövetségi kormány összeesküvéssel és további vádakkal vádolt meg hét chicagói háborúellenes tüntetőt; a per az egész nemzet figyelmét megragadta.

A filmet Aaron Sorkin rendezi – írja Variety exkluzív híre. Sorkin leginkább íróként ismert: olyan különleges, sokszor formabontó, roppant kreatív forgatókönyveket alkotott, mind a West Wing, Az elnök emberei, a Charlie Wilson háborújaA közösségi háló és talán legjobb műve, a Steve Jobs. Övé az Elit játszma szkriptje is, amely legutóbbi nagy sikereként Oscar-, Golden Globe-, BAFTA-jelöléseket kapott és az amerikai forgatókönyvíró céh jelölését is elnyerte, ám ezt a filmet már ő is rendezte.

Sacha Baron Cohen leginkább szatirikus komédiáiról ismert: ő volt Borat, Ali G, Brüno és Aladeen admirális-generális is; mostanában komédia-sorozata fut.

Spielberg először maga rendezte volna a filmet, de a 2007-es nagy hollywoodi írósztrájk lehetetlenné tette a fejlesztést. Producerként 2013 óta próbálkozik újra: akkor Paul Greengrasst kérte volna fel a rendezésre, de nem tudtak megegyezni a büdzsében (Greengrass ehelyett a Phillips kapitányt vállalta). Az Elit játszma után aztán Spielberg kiszemelte Sorkint.

The Trial of the Chicago 7 premierdátuma még nem ismert, és bár e két névvel a film közelebb áll a megvalósuláshoz, mint valaha, mégsem kezelhetjük biztosként a létrejöttét. Ám ha valóban vászonra kerül a projekt, akkor a következő évek egyik biztos Oscar-versenyzője lesz: mind az alkotók, mind a nagyon is aktuális téma – az államrend és a véleményszabadság összeütközése – garantálja a fontosságát.

 

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya