Hírek

Spielberg is csatlakozott a DC Univerzumhoz

Szuperhősfilmet rendez Steven Spielberg, akinek ez lesz az első képregényfilmje – értesült a Variety.com.


Hirdetés

Az Oscar-díjas rendező saját, Amblin Entertainment produkciós cégével és a Warner Bros. stúdióval vág bele a DC univerzum Blackhawk című képregényének megfilmesítésébe.  A karakter 1941-ben debütált a Quality Comicsnél, 1957-ben azonban a DC Comics családjába került. A képregényben Blackhawk egy pilótákból álló elit katonai csapat, a Blackhawk Squad vezetője, aki szakaszával a második világháborúban harcol. 

Spielberg legutóbb a Ready Player One című virtuális valóság-kalandfilmjét forgatta a Warner Bros. számára, amely március vége óta globálisan 476 millió dollárt – azaz 120 milliárd forintot – keresett már a mozikban. Spielberg hangsúlyozta, hogy

jó tapasztalatai vannak a Warnerrel való közös munkában, ezért örömmel néz az új vállalkozás elé.

A Blackhawk forgatókönyvét David Koepp írja, aki korábban a Jurassic Park-filmeken, a Világok harca és az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmen dolgozott együtt a direktorral. Spielberg jelenleg utóbbi folytatására, azaz az Indiana Jones-sorozat ötödik részére készül, majd a West Side Story remake-jét rendezi meg, és csak ezt követően kezd bele a Blackhawk megfilmesítésébe.

 

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés