Hírek

Spielberg júniusban kezdi forgatni virtuális világban játszódó sci-fijét

steven-spielbergHamarosan, még júniusban elkezdődik Steven Spielberg rendezésében a Ready Player One című, virtuális világban játszódó sci-fi forgatása.

A film tinédzser főhőse, Wade Watts (Tye Sheridan) egy világméretű virtuális utópiában, az OASIS-ban tölti napjai nagy részét, ahol avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat és élhet. Wade nagy álma, hogy ő találja meg azt a kincset, amelyet az OASIS tervezője, James Halliday, a popkultúra megszállottja rejtett el a rendszerben.

A Variety.com vasárnapi beszámolója szerint a Warner Bros. és a Village Roadshow produkciójában készülő film szereplőgárdájához legutóbb a japán énekes-színész, Moriszaki Vin is csatlakozott, aki az ugyancsak a kincsre vadászó tinédzser Daitót alakítja. A sci-fiben Olivia Cooke, Simon Pegg, Ben Mendelsohn és T.J. Miller is játszik. Spielberg egyik kedvenc színészére, az Oscar-díjas Mark Rylance-re bízta Halliday szerepét.

A Ready Player One Ernest Cline azonos című, 2011-ben megjelent bestsellere nyomán készül. A produkció premierjét 2018 márciusára tűzték ki Észak-Amerikában.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya