Hírek

Spielberg lesz a cannes-i zsűri elnöke

Steven Spielberg

steven-spielbergSteven Spielberg lesz az idén május 15-26. között hatvanhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnöke – derül ki a The Wrap oldalán.

Az Oscar-díjas rendező, aki legutóbb a Lincoln című filmjével aratott sikert, évtizedek óta rendszeres résztvevője a fesztiválnak. Legelső filmje, A sugarlandi hajtóvadászat 1974-ben bekerült a cannes-i versenyprogramba, és elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.

Gilles Jacob, a fesztivál igazgatójának elmondása szerint Spielberget már többször felkérték, hogy vezesse a zsűri munkásságát, de mindannyiszor forgatott a rendezvény ideje alatt. Idén azonban végre sikerült szabaddá tennie magát, így végre elvállalhatta az igazán megtisztelő feladatot.

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés