Hírek

Spielberg lesz a cannes-i zsűri elnöke

Steven Spielberg

steven-spielbergSteven Spielberg lesz az idén május 15-26. között hatvanhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnöke – derül ki a The Wrap oldalán.

Az Oscar-díjas rendező, aki legutóbb a Lincoln című filmjével aratott sikert, évtizedek óta rendszeres résztvevője a fesztiválnak. Legelső filmje, A sugarlandi hajtóvadászat 1974-ben bekerült a cannes-i versenyprogramba, és elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.

Gilles Jacob, a fesztivál igazgatójának elmondása szerint Spielberget már többször felkérték, hogy vezesse a zsűri munkásságát, de mindannyiszor forgatott a rendezvény ideje alatt. Idén azonban végre sikerült szabaddá tennie magát, így végre elvállalhatta az igazán megtisztelő feladatot.

Avatar

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya