Hírek

Spielberg rendezheti a spanyol hódításról szóló filmet

steven-spielbergSteven Spielberg következő rendezői munkája a spanyol konkvisztádorról, Hernan Cortezről készülő történelmi film lehet, amelynek főszerepét Javier Bardem szívesen eljátszaná – számolt be róla kedden a The Hollywood Reporter.

A DreamWorksnél tervezett Montezuma című produkció egy félévszázados forgatókönyv nyomán születik. Dalton Trumbo, a feketelistára tett hollywoodi tízek egyike írta az ötvenes években a Montezuma című forgatókönyvet, amely a hódító Cortes és az azték birodalom uralkodója, Montezuma összetett kapcsolatát tárgyalta. A forgatókönyvírót 1947-ben kilenc más íróval és rendezővel együtt letartóztatták, majd börtönbüntetésre ítélték, miután nem voltak hajlandó együttműködni az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottsággal (HUAC). Trumbo akkor a Spartacus sztárjának, Kirk Douglasnek írta a főszerepet.

A film sohasem készült el, de most a DreamWorks leporolta a tervet, és úgy tűnik, hogy Steven Spielberg ül majd a rendezői székbe.

A filmguru tavaly félretette a Robocalypse című produkciót, és lemondta a Warner Bros. American Sniper című filmjének rendezését is (Clint Eastwood ugrott be a feladatra), úgyhogy a jelek szerint elvállalhatja a Montezumát. Ráadásul beszállt a vállalkozásba forgatókönyvíróként és producerként Steve Zaillian is, aki Spielberggel együtt dolgozott az Oscar-díjas Schindler listáján – emlékeztetett a hollywoodi hírportál.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya