Hírek

Spielberg rendezheti a spanyol hódításról szóló filmet

steven-spielbergSteven Spielberg következő rendezői munkája a spanyol konkvisztádorról, Hernan Cortezről készülő történelmi film lehet, amelynek főszerepét Javier Bardem szívesen eljátszaná – számolt be róla kedden a The Hollywood Reporter.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A DreamWorksnél tervezett Montezuma című produkció egy félévszázados forgatókönyv nyomán születik. Dalton Trumbo, a feketelistára tett hollywoodi tízek egyike írta az ötvenes években a Montezuma című forgatókönyvet, amely a hódító Cortes és az azték birodalom uralkodója, Montezuma összetett kapcsolatát tárgyalta. A forgatókönyvírót 1947-ben kilenc más íróval és rendezővel együtt letartóztatták, majd börtönbüntetésre ítélték, miután nem voltak hajlandó együttműködni az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottsággal (HUAC). Trumbo akkor a Spartacus sztárjának, Kirk Douglasnek írta a főszerepet.

A film sohasem készült el, de most a DreamWorks leporolta a tervet, és úgy tűnik, hogy Steven Spielberg ül majd a rendezői székbe.

A filmguru tavaly félretette a Robocalypse című produkciót, és lemondta a Warner Bros. American Sniper című filmjének rendezését is (Clint Eastwood ugrott be a feladatra), úgyhogy a jelek szerint elvállalhatja a Montezumát. Ráadásul beszállt a vállalkozásba forgatókönyvíróként és producerként Steve Zaillian is, aki Spielberggel együtt dolgozott az Oscar-díjas Schindler listáján – emlékeztetett a hollywoodi hírportál.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés