Hírek

Spielberg, Scorsese és társai beköltöznek a Puskinba

Spielberg+ScorseseSteven Spielberg és Martin Scorsese alkotásaiból, valamint hollywoodi klasszikusokból indítanak vetítéssorozatot március 11-től a budapesti Puskin moziban.

A tavaly nagy sikert arató, Steven Spielberg és Martin Scorsese munkáiból álló filmklub idei programja Steven Spielberg Oscar-díjas alkotásával, a Ryan közlegény megmentése vetítésével veszi kezdetét március 11-én – olvasható a Budapest Film MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

Június 17-ig nyolc filmet láthatnak az érdeklődők, köztük olyan klasszikusokat is, mint az E.T. – A földönkívüli. A műsorban Scorsese A leleményes Hugo című filmje mellett Spielberg Kapj el, ha tudsz című krimije, valamint a részben Magyarországon forgatott München című alkotása is szerepel. A sorozat Scorsese A Wall Street farkasa című nagysikerű életrajzi drámájával zárul.

A Puskin mozi június 18-ig tartó másik tematikus sorozatában kilenc klasszikus hollywoodi produkciót vetítenek.

A műsorra tűzött filmek érintik az amerikai film történelmének fontos periódusait: az 1950-1960-as évek aranykorát, az 1970-1980-as évek Új Hollywoodját, valamint az 1990-es évek függetlenfilmes korszakát.

A vetítéssorozat március 12-én Blake Edwards Álom luxuskivitelben című 1961-es romantikus vígjátékával indul, Audrey Hepburn főszereplésével. Gregory Peck oldalán szintén Audrey Hepburn lesz látható William Wyler 1953-ban készült Római vakációjában, de bemutatják Polanski Kínai negyed című filmjét, Jack Nicholsonnal és Faye Dunaway-jel a főszerepben, valamint Terry Gilliam híres sci-fijét, a 12 majmot és Oliver Stone Született július 4-én című alkotását.

Minden előadás 18 órakor kezdődik. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal játsszák – olvasható a tájékoztatóban.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya