Hírek

Spielberg sorozatot készít Kubrick Napóleon-forgatókönyvéből

steven-spielbergTelevíziós minisorozatot készít Stanley Kubrick Napóleonról szóló forgatókönyvéből Steven Spielberg. Spielberg korábban is feldolgozott már egy Kubrick-filmtervet. A 2001-ben forgatott A.I. – Mesterséges értelem című sci-fije Kubrick egy évtizedekkel korábban megírt szinopszisából indult ki.


Az 1999-ben elhunyt Kubrick a hetvenes években megszállottan kutatta Napóleon életét filmje forgatókönyvének megírásához. Stúdióvezetőkhöz szóló, 1971-ben kelt levelében a Dr. Strangelove és a 2001: Űrodüsszeia rendezője úgy fogalmazott: bár lehetetlen megmagyaráznia, mire készül, annyit elárulhat, hogy a világ legjobb filmjén dolgozik.
A levelet a Los Angeles Megyei Képzőművészeti Múzeum állította ki a rendező munkásságát az Egyesült Államokban első ízben bemutató retrospektív tárlat keretében. A perfekcionista rendező valamennyi filmjére egy kutató alaposságával készült: a forgatás minden részletét kidolgozta, mielőtt a kamerában el kezdett volna peregni a filmszalag.
A gyűjtemény része a levél, amelyben Kubrick Oskar Werner osztrák színészt kérte fel Napóleon-filmje főszerepére, és Audrey Hepburn udvarias elutasító válasza is olvasható, amit a rendező szerepajánlatára adott.
Kubrick végül finanszírozási nehézségek miatt állt el a Napóleon-produkciótól.
Spielberg a BBC értesülése szerint a Kubrick családdal egyeztetve forgatja a miniszériát.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com